Kievul consideră o ''minciună'' declaraţia Moscovei că ar fi ucis 200 de soldaţi ucraineni în atacul de la Ceaplîne

V.G.
Internaţional / 25 august 2022

Kievul consideră o ''minciună'' declaraţia Moscovei că ar fi ucis 200 de soldaţi ucraineni în atacul de la Ceaplîne

Ucraina a calificat astăzi drept ''minciună şi propagandă'' afirmaţiile Moscovei conform cărora ar fi ucis circa 200 de soldaţi ucraineni în atacul cu rachetă efectuat miercuri asupra unei gări din regiunea ucraineană Dnipropetrovsk, atac soldat conform Kievului cu moartea a peste 20 de civili, relatează Agerpres

Este o ''minciună în plus" venită din partea ''unei ţări teroriste'', a declarat acestei agenţii un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Yrik Sak.

Conform versiunii prezentate mai devreme de Ministerul rus al Apărării, o rachetă Iskander ar fi lovit un tren militar ucrainean în gara ucraineană Ceaplîne şi astfel ''au fost eliminaţi peste 200 de militari rezervişti (ucraineni) şi 10 echipamente militare care se îndreptau spre zona de lupte din Donbas'', în estul Ucrainei.

Reprezentantul Ministerului ucrainean al Apărării a mai semnalat în declaraţia dată ca reacţie la aceste afirmaţii ale Moscovei că, pe ansamblu, numai 5 din 100 de obiective atacate de Rusia de când a început în februarie invazia asupra Ucrainei au fost ţinte militare, restul fiind toate civile.

De partea sa, Rusia susţine că nu atacă ţinte civile, dar acuză armata ucraineană că foloseşte populaţia civilă ca scuturi umane prin amplasarea unor trupe şi echipamente militare în zone populate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţase ieri seară un bilanţ de peste 20 de victime civile în atacul asupra gării Ceaplîne, bilanţ revizuit astăzi dimineaţă la 25 de morţi de către preşedinţia ucraineană.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu este minciuna, este adevarul. Asa cum adevarul incepe sa iasa la iveala in ...... DER SPIEGEL.

    Cu titlul "ukrainekrieg-auslaendische-ka empfer-berichten-von-machtmiss brauch-innerhalb-der-internati onalen-legion-der-ukraine" 

    Ia ta traducerea automata: 

    "Misiuni de sinucidere, jafuri, amenințări 

    Luptătorii străini raportează abuz de putere în cadrul Legiunii Internaționale 

    Ei au vrut să lupte pentru Ucraina, dar în schimb li s-ar fi cerut să jefuiască magazine sau au fost trimiși la moarte sigură. Luptătorii internaționali din Ucraina se simt dezamăgiți de Kiev. 

    Au abuzat de putere comandanții Legiunii Internaționale din Ucraina? Luptătorii acestei legiuni, care a fost creat pentru voluntarii din străinătate care doresc să se dedice apărării Ucrainei , fac acuzații serioase împotriva a trei superiori ai Kievului Independent . Ei raportează furtul de bunuri ucrainene, hărțuirea sexuală și trimiterea în acțiune împotriva trupelor ruse fără sprijin. 

    „Am venit aici pentru a-i ajuta pe acești oameni să lupte pentru țara lor, împotriva acestei invazii”, a spus mediul online, citat de un mecanic de tren din Brazilia . „Nu am venit aici să facem exact ce fac rușii naibii când sunt pe pământ ucrainean.” Din aceste motive, a spus soldatul, unii membri ai unității sale au întors spatele Legiunii. 

    Pentru cercetarea de investigație, „Kyiv Independent” spune că a vorbit cu mai mult de o duzină de legionari foști și actuali. Presa se referă, de asemenea, la un raport de 78 de pagini întocmit de luptători cu privire la problemele din cadrul unității speciale și dat autorităților, precum și la declarații transmise biroului președintelui Volodymyr Zelenskyy , din ordinul căruia a fost înființată Legiunea. Se pare că nu se schimbase nimic, așa că luptătorii au apelat acum la mass-media. 

    Un luptător american, de exemplu, descrie operațiunile din apropierea orașului Mykolaiv din sudul mediului online. Când au venit sub focul puternic din partea rușilor, bărbatul a spus că restul trupelor s-au retras, dar trupele sale au trebuit să țină linia frontului singure și fără întăriri. „Am fost literalmente lăsați în urmă și nu au vrut să ne evacueze.” Un camarad a fost ucis și alți trei au fost grav răniți. 

    Dar se pare că asta nu este tot. La scurt timp după ce a scăpat de bombardament, un alt grup din aceeași unitate a primit ordin să ocupe aceeași poziție. „I-am spus comandantului că aceste poziții au fost descoperite de ruși. Dacă ne întoarcem acolo, vom fi cu toții morți, spuse soldatul. Avertismentul a fost ignorat. Rezultatul: patru morți, mai mulți răniți și un soldat capturat. 

    Se spune că Legiunea Internațională pentru Protecția Ucrainei are două aripi. Unul este supravegheat de forțele terestre ucrainene, celălalt de serviciul de informații militare ucrainean GUR. Acuzațiile se referă la partea controlată de GUR, care, în consecință, cuprinde până la 500 de membri și reprezintă aproximativ o treime din întreaga legiune. În centru: trei persoane care, pe lângă maiorul, care figurează oficial ca lider, au puterea de comandă neoficială. 

    Acuzațiile împotriva unui anume Sascha Kutschynski cântăresc deosebit de greu. Un băutor intens, se spune, care și-a abuzat subalternii, și-a hărțuit medicii, a amenințat militanții care nu i-au respectat ordinele ilegale și s-a îmbogățit prin traficul de arme, au spus legionarii. El a fost cel care i-a trimis pe luptători la moarte, le-a instruit și să jefuiască magazine. 

    „Soldații din unitatea mea trebuiau să pătrundă în mall pentru a colecta mobilier și electronice și tot felul de obiecte de valoare”, a descris un luptător canadian pentru Kyiv Independent. Un soldat cubanez a spus: „Localii ne-au văzut încărcând mobilierul, ceea ce m-a făcut foarte inconfortabil. Parcă o jefuim. Nu de aceea am venit în Ucraina.” Un luptător francez a scris: „Mi-a fost rușine să îndeplinesc comanda și să scot mobila și obiectele de valoare din magazine în fața localnicilor care au suferit de pe urma războiului”. 

    1. Ce informat esti! Doar ca nu esti la subiect...

      Atunci ia asta. NY Times On the eastern front, a Ukrainian unit sees little change on Independence Day.

      "Berlin, a commander of a Ukrainian army unit on the eastern front lines, has seen his unit of about 120 men reduced to 55 after Russian attacks"

      Stii sa calculezi 55 din 120? Si apoi sa extinzi pierderile acestea la intreaga linie de 1500 km a frontului? Ucraina a pierdut intre 100 000 - 150 000 soldati, probabil o treime fiind morti. 

      The unit, which once had around 120 soldiers, had been reduced to 55 men in recent weeks as Russian forces pushed to take the city. The advance ultimately stalled on its outskirts but both sides took heavy losses, Ukrainian military commanders said.

      Berlin attributed his unit’s casualties, the majority of them shrapnel wounds and amputations, to Russian shelling fr om mortars and rockets. 

      “The rest are dead,” he said. 

      Este o minciună ce spun comandanții ucrainieni ca ambele parti au suferit pierderi grele, după cum neagă azi că militarii au fost omorâți în trenul bombardat. Realitatea este ca doar Ucraina sufera aceste pierderi.... "Restul sunt morti" a spus Berlin. 65 de oameni morti sau raniti cu amputari. 

      Corect Ukraina este nazista si nu merita ajutorul Europei...

      Insisti, te straduesti dar cam atat. Ai argumente ca au fost ucisi 200 de militari si nu 20 de civili in atacul din gara Ceaplîne?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb