Kim Jong Un îşi cere scuze pentru împuşcarea unui oficial sud-coreean, printr-o scrisoare către Seoul

A.P.
Internaţional / 25 septembrie 2020

Kim Jong un

Kim Jong un

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi-a cerut scuze pentru moartea unui lucrător al guvernului sud-coreean care a fost împuşcat de trupele nord-coreene după ce a trecut frontiera maritimă dintre cele două ţări, scrie Cnn.

Într-o scrisoare trimisă vineri dimineaţă Casei Albastre a Coreei de Sud, Coreea de Nord a declarat că unităţile au răspuns unui apel care anunţa că un bărbat neidentificat a fost găsit plutind pe un obiect pe mare.

Scrisoarea susţine că s-au tras aproximativ 10 focuri de armă asupra bărbatului după ce acesta nu a respectat cererea unui soldat de a se identifica.

Coreea de Nord spune că doar un bazin de sânge a rămas pe obiectul plutitor după ce au fost trase focurile.

După ce soldaţii au presupus că omul este mort, au ars obiectul plutitor pe loc, conform măsurilor de prevenire a bolii Covid-19 din Coreea de Nord.

Scrisoarea transmite: "Preşedintele Kim Jong Un transmite că îi pare foarte rău că, în loc să acordăm ajutor compatrioţilor noştri din Sud care se luptă cu epidemia Covid, am oferit preşedintelui Moon şi compatrioţilor noştri din Sud o dezamăgire cu întâmplarea de pe mare".

Declaraţia a adăugat că Coreea de Nord şi-a consolidat supravegherea maritimă şi şi-a cerut scuze pentru " incidentul care va avea un impact negativ asupra relaţiei intercoreene".

Potrivit locotenentului general Ahn Youn, un lucrător la Ministerul Afacerilor Maritime a dispărut în apele aflate la 1,9 kilometri sud de Insulele Yeonpyeong pe 21 septembrie, aminteşte Cnn.

Joi, armata sud-coreeană a declarat că "condamnă atrocităţile nordului", a cerut Phenianului să ofere o explicaţie şi să-i pedepsească pe cei responsabili.

Tensiunile au crescut între Coreea de Nord şi Coreea de Sud de când comunicarea dintre cele două părţi a fost întreruptă în iunie, când Pyongyang a aruncat în aer un birou comun de legătură.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. shoot first, say sorry later :)

    Daca Trump si Putin au fost propusi pentru Nobel in 2021, nu vad de ce Kim nu ar beneficia de aceeasi onoare. In fond, si el lupta din rasputeri pentru mentinerea linistii si pacii in regiune. 

    Niste barbarii.Indivizi inumani.Putea fi un naufragiat.Isi cere scuze!Sa se duca sa se spanzure ,sa nu mai moara si altii din cauza lui.Si asa e cu ambele picioare in groapa.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb