Klaus Iohannis către rezerviştii militari: "Vă încurajez să rămâneţi implicaţi în dezvoltarea societăţii civile"

A.F.
Miscellanea / 31 mai 2023

Klaus Iohannis către rezerviştii militari: "Vă încurajez să rămâneţi implicaţi în dezvoltarea societăţii civile"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, azi, un mesaj cu prilejul Zilei Rezervistului Militar, în care afirmă că rezerviştii militari sunt veritabile modele de urmat pentru tinerele generaţii şi îi încurajează pe aceştia să rămână implicaţi în dezvoltarea societăţii civile.

"Îi omagiem astăzi pe rezerviştii militari, care au slujit cu multă dăruire patria sub drapelul tricolor şi care sunt pregătiţi să contribuie în orice moment la apărarea naţională cu experienţa şi competenţele pe care le-au dobândit pe parcursul carierei militare. În aceeaşi măsură, îi sărbătorim şi pe rezerviştii voluntari, care se instruiesc permanent pentru a putea interveni, la nevoie, în apărarea ţării. Rezerviştii militari, femei şi bărbaţi deopotrivă, se bucură de respectul şi aprecierea noastră profundă pentru profesionalismul dovedit în anii de activitate. Veritabile modele de urmat pentru tinerele generaţii de militari, rezerviştii au jucat un rol esenţial în conturarea parcursului euroatlantic al României şi în dezvoltarea profilului ţării noastre de furnizor de securitate în regiune şi aliat puternic, credibil şi robust în cadrul NATO", spune şeful statului în mesaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

El afirmă că, în prezent, "când suntem martorii războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, România se bucură de cele mai solide garanţii de securitate din istoria sa, iar acest fapt se datorează, în mare măsură, sacrificiului şi activităţii militarilor noştri în rezervă".

"Dragi rezervişti militari, aţi avut o contribuţie majoră la modernizarea Armatei, la creşterea gradului de interoperabilitate şi la construirea prestigiului de care se bucură ţara noastră din partea Aliaţilor şi partenerilor noştri. Îndeplinirea cu succes a misiunilor şi a operaţiilor sub egida ONU, NATO şi a Uniunii Europene, la care aţi luat parte în Afganistan, Irak, Mali şi Balcanii de Vest, precum şi în alte zone fierbinţi de pe glob, în decursul ultimelor trei decenii, reprezintă repere ale profesionalismului şi spiritului de sacrificiu caracteristice Armatei României. Ca rezervişti, vă încurajez să rămâneţi implicaţi în dezvoltarea societăţii civile prin cultivarea valorilor morale şi naţionale care v-au ghidat în cariera militară. La mulţi ani!", a transmis şeful statului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Exemplul personal fiind jalnic,

    sfaturile par hilare 

    Nici o cartegorie de cetateni romani, nu a fost folosita atat de mult de securisti, in goana lor dupa pensii imense si apoi in lupta politica, cum au fost "REZERVISTII"

    2008, 2009, securistii au pornit o campanie de "recalibrare" a pensiilor de care beneficiau si, prin "oamenii lor politici ca Boc , Seitan, Basescu, au incePut o campanie pentru "contributivitatea" acestora, campanie ce a fost imediat insusita de toata presa .  

    Desigur, imediat, toti politicienii au simtit ciolanul si si-au umflat "valoarea politica" prin vehicularea unor cretinisme care dintre care mai aberante, precum cel vehiculat intr-un timp, desfiintarea acestor pensii si construirea de spitale si autostrazi din fondurile economisitre, cretinii uitand ca o pensie tot va trebui sa le fie acordata si acestor "rezervisti:  

    Rezultatul a fost ca Parlamentul Romaniei a votal legea 119, si a trecut pensiile militare "pe contributivitate . Aceasta lege a fost o lege dedicata securistilor si a constituit momentul victoriei acestora, moment in care acestia au "acumulat vechimi "cumulate" de 75- 100 de ani, si evident pensii de 20. 000 si mai mult. 

    Asa ca domnule Presedinte, "REZERVISTII " acestei tari stiu ca de prin 2008, din vremea inceputurilor "cretinismului politic securistoid" ca de altfel si in vremea presedintiei dv-stra, ei nu au avut parte de niciun respect, dimpotriva, au fost stresati mereu, defaimati, denigrati, au fost si sunt discriminati prin legile acestei tari, intre ei si in raport cu alti batrani ai acestei tari.  

    Si domnule Presedinte,  

    Pentru "REZERVISTII " pe care ii elogiati, pentru ei nu exista dreptate si justitie in Romania.  

    Astfel, OUG 57/2015, a fost un act normativ evident ilegal.  

    Prin art. 40 din OUG 57/ 2015, la 9 dec 2015, Ciolos a inlocuit textul publicat in M. Of, text pe care dv-oastra l-ati promulgat inainte de a intra in vigoare si CCR si justitia din Romania s-au facut ca nu sesizeaza aceasta manevra securistoida si enormitatea ilegalitatii. 

    Acum CCR tergiverseaza sa se pronunte in privinta anularii OUG 59, act normativ ce a distrus pensiile militatre, act normativ evident neconstitutional.

    Asa ca va multumim pentru frumoasele cuvinte cuprinse in documentul citit de dv-oastra. In rest NIMIC.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb