Guvernul pregăteşte o campanie amplă de promovare a vaccinării anti-COVID în care vor fi implicaţi artişti, sportivi şi politicieni, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.
"Este nevoie de o acţiune foarte amplă de conştientizare. Şi vom face aceste lucruri. Vor fi deschise noi şi noi facilităţi şi posibilităţi pentru vaccinare, pentru a veni noi spre cetăţean, fără să aşteptăm acţiuni complicate din partea românilor. Vor exista centre de vaccinare foarte accesibile din ce în ce mai mult, se va renunţa la programări, la rezervări, oamenii vor putea merge să se vaccineze şi doar se vor programa pentru rapel. Eu sunt optimist şi cu siguranţă românii vor fi de partea noastră", a precizat şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.
Klaus Iohannis a subliniat că revenirea la normalitate depinde de felul în care oamenii vor merge la vaccinare.
"Între timp primim din ce în ce mai multe doze de vaccin şi în scurt timp vom avea suficiente doze pentru absolut oricine doreşte să se vaccineze. Dar vaccinarea la noi nu este obligatorie, fiecare trebuie să meargă să se vaccineze la propria iniţiativă. Eu recomand tuturor românilor să meargă să se vaccineze, este singura cale de a scăpa de pandemie. Dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de mare, vom purta masca şi vom mai avea restricţii încă mult timp de acum încolo. Dacă ne vaccinăm, vom scăpa aproape de toate restricţiile. Este evident, este cunoscut acest lucru şi sper ca în final, printr-o campanie amplă pe care o pregătim, să convingem pe toţi românii să se vaccineze", a afirmat preşedintele.
Şeful statului a arătat că această campanie de încurajare a vaccinării anti-COVID se face pentru oamenii care, din proprie iniţiativă, încă nu sunt convinşi şi, cu siguranţă, autorităţile se vor adresa tuturor categoriilor sociale, informează Agerpres.
"Însă, în acelaşi timp, cred că trebuie să înţeleagă toată lumea - încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone şi persoanele nevaccinate să beneficieze şi ele de anumite măsuri. Până acum, am avut relativ puţine doze de vaccin şi a fost nevoie de o programare strictă şi pe categorii. Într-un viitor previzibil, cam pe la sfârşitul lui mai sau în iunie, vom avea suficiente doze pentru oricine doreşte să se vaccineze. Şi atunci, cu siguranţă, va apărea întrebarea "ok, dacă oricine se poate vaccina, atunci cei care se vaccinează înţeleg nevoia acestei campanii naţionale, trebuie să simtă acest lucru şi prin anumite măsuri administrative". Deci, este foarte posibil ca, la un moment dat, repet, atunci când vor fi suficiente doze disponibile pentru oricine, să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat", a mai spus Klaus Iohannis.
Preşedintele a evidenţiat reacţia Bisericii Ortodoxe Române, "care este foarte favorabilă acestor demersuri".
"Dar reprezentanţii tuturor cultelor s-au văzut inclusiv cu prim-ministrul şi au stabilit împreună o abordare proactivă, pro-vaccinare, ceea ce, cu siguranţă, este în beneficiul tuturor românilor. În zona rurală, într-adevăr, lucrurile trebuie tratate foarte proactiv, drept pentru care au fost gândite deja campanii care merg la faţa locului - şi poate vă amintiţi, acum câteva zile am fost şi eu personal la o acţiune, prima acţiune, de centru mobil care a fost deschis în Afumaţi şi reacţiile au fost foarte pozitive. Faţă de o capacitate evaluată de cam 100 de persoane vaccinate pe zi, în prima zi s-au vaccinat aproape 200 de persoane, a doua zi tot atâţia. Deci oamenii se lasă convinşi dacă te duci spre ei. Şi asta vom face şi în continuare, vom avea tot mai multe centre de vaccinare mobilă, echipe mobile, vom merge la mari firme care vor să îşi vaccineze un număr important de personal, şi din industrie, şi din HoReCa. O să vedeţi o acţiune concertată proactivă, pro-vaccinare şi sunt convins că vom avea succes în continuare", a declarat şeful statului.
1. Ia de la Plavan! Sa devii urangutan!
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 27.04.2021, 21:14)
„Există o veche zicală în medicină că "vindecarea poate fi mai rea decât boala". Expresia poate fi aplicată vaccinurilor. În lucrarea curentă, preocuparea noastră privește faptul că vaccinurile anti-Covid bazate pe tehnologia ARN au potențialul de a provoca mai multă boală decât epidemia Covid-19. (...) Vaccinul ar putea fi o armă biologică chiar mai periculoasă decât infecția originală.” - J. Bart Classen
Pe baza noilor sale cercetări publicate în „Microbiologia și bolile infecțioase”, imunologul J. Bart Classen avertizează că tehnologia ARN-mesager folosită în vaccinurile Pfizer și Moderna, ar putea crea "potențiale noi mecanisme” de apariție a efectelor adverse care ar ieși la lumină abia peste câțiva ani.
În 1999, oficialul din conducerea FDA (Administrația Alimentelor și Medicamentelor), Dr. Peter Patriarca, a susținut că avansul modern în tehnologia vaccinurilor depășește posibilitățile cercetătorilor de a identifica efectele adverse legate de vaccinare. Patriarca concluziona că acest lucru ar putea duce la rezultate neprevazute și nepredictibile post-vaccinare.
ADVERTISING
Într-un recent articol de cercetare publicat în „Microbiologia și Bolile infecțioase”, imunologul veteran J. Bart Classen a exprimat îngrijorări similare și a scris că vaccinurile Covid bazate pe ARN au potențialul de a cauza mai multe îmbolnăviri decât epidemia de Covid 19.
Timp de zeci de ani, Classen a publicat studii arătând cum vaccinarea poate să dea naștere unor boli cronice cum ar fi diabetul de tip 1 sau 2, dar nu imediat după vaccinare, ci la trei sau patru ani după.
În cel mai recent articol al său, Classen a avertizat că tehnologia ARN pe care se bazează vaccinul ar putea crea noi potențiale mecanisme de apariție a efectelor adverse care ar putea ieși la lumină abia peste câțiva ani.
Studiile lui Classen indică potențialul vaccinurilor ARN-mesager Pfizer și Moderna de a determina proteinele umane să adopte o configurație patologică, configurație asociată cu bolile neurologice cronic-degenerative.
Preocu parea lui specifică vizează bolile prionice (boli asociate cu versiuni greșite ale unor proteine normale), dar Classen indică multe mecanisme prin care vaccinurile ARN ar putea da naștere unor „multiple alte reacții adverse potențial fatale”.
Asigurarea că pacientul înțelege cu exactitate riscurile - atât riscurile cunoscute cât și cele necunoscute - este un pas important al consimțământului informat. Acest lucru este cu atât mai adevărat atunci când intervenția este experimentală și îi lipsesc date de siguranță pe termen lung, așa cum este cazul vaccinurilor anti-Covid Pfizer și Moderna. FDA a autorizat cele două vaccinuri pentru folosirea de urgență pe scara largă, după numai două luni de studii clinice.
Din păcate, nu este ceva neobișnuit în a comunica superficial riscurile. În octombrie, cercetatorii de la Universitatea New York și Tulane au declarat că informațiile oferite participanților la studiul clinic pentru coronavirus, referitoare la o problemă îngrijorătoare patogenă, au fost „suficient de ambigue’’, cu scopul de a-i determina pe pacienți să presupună că riscurile sunt „puțin probabile”.
Ar fi interesant de știut ce ar spune acei cercetători despre concluzia lui Classen: „Aprobarea unui vaccin care utilizează tehnologia ARN, fără o testare intensivă, este extrem de periculoasă”.
Cei care se gândesc la o injectare Covid, pot ignora potențialele riscuri doar pe propria lor răspundere față de pericol.
Sursa: Children's Health Defense (toate trimiterile sunt disponibile în versiunea originală, în limba engleză, mai jos)
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2021, 23:00)
Promovare inseamna sa si mintiti, sa ascundeti adevarul?
Veti spune de faptul ca 1 din 20 000 de tineri va fi internat in spital cu miocardita?
Veti spune ca aproape 2% dintre cei reumatici vor dezvolta zona Zoster?
Veti spune de multele efecte secundare imediat dupa vaccinare in care se boleste greu?
Sau doar mintiti? Veti spune ca habar nu aveti care sunt efectele pe termen lung pentru ca nu au fost studiate?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2021, 10:39)
Se pare ca raman fara cobai?
Cateva kg de zahar cartofi crspa , litri de ulei etc si se rezolva situatia.
Gasiti 70% si asa ne lasati in pace ce ceilalti 30% de "retardati"
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2021, 11:11)
campanie de promovare ?
mintea ta devine in mod explicit o tinta.
protejeaza-te.