KLAUS IOHANNIS: "Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat în România după 1989"

S.B.
Politică / 18 noiembrie 2020

"Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat în România după 1989"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat azi că, împreună cu Guvernul, este decis să facă ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, să reconstruiască tot sistemul sanitar din temelii, un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat şi care trebuie să demareze imediat ce în Parlament va fi o nouă majoritate, informează news.ro.

El a precizat că la discuţiile avute cu membri ai Guvernului şi cu specialişti, a fost prezentată o evaluare a reţelelor din secţiile de terapie intensivă şi i-a fost prezentată o analiză a defecţiunilor care pot apărea. De asemenea, preşedintele a solicitat o analiză a contractelor de service şi mentenanţă pentru aparatura din spitale.

"Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul nostru medical, care a scos în evidenţă toate deficienţele structurale neglijate ani şi ani de zile. Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi şi reglementări clare. Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat şi care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă şi deplin angajată în slujba binelui românilor", a afirmat preşedintele după întâlnire cu membri ai Guvernului şi cu specialişti.

El a precizat că a avut o discuţie foarte tehnică şi aplicată pe tema echipamentelor medicale şi a reţelelor de electricitate din spitalele publice.

"Am abordat modul lor de întreţinere, un aspect esenţial într-o perioadă cum este cea de acum, de mare presiune pe sistemul medical. La şedinţă au participat reprezentanţi ai Guvernului, dar şi experţi, medici şi ingineri medicali, tocmai pentru a găsi cele mai bune soluţii de rezolvare a problemelor existente. În cadrul acestei întâlniri, specialiştii au prezentat o evaluare naţională a infrastructurii reţelelor de gaze în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă din spitalele publice, secţii care, aşa cum ştim, sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri severe de COVID-19 pe care trebuie să le gestioneze", a declarat preşedintele.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Exact! Nici comunistii si securistii lui Ceasca nu au reusit in tot regimul comunist, "marea voastra performanta", aceea de a distruge in mai putin de 1 an, cam tot ce exista intara asta: economia si finantele, producatorii si furnizorii de servicii romani, sistemele de sanatate si educatie, atentatul la dreapta credinta ortodoxa a romanilor, suprimarea drepturilor si libertatilor romanilor! Pt astfel de sacrilegii nu exista decat o singura sentinta, si anume Plutonul de Executie!

    1. Mancatorule de sabii.Daca in 6 ani nu ai facut nimic ,in afara de faptul ca ai fost navetistul de lux al tarii pe banii romanilor si vanzator de gogosi,in 4 ani pe care ii mai ai de domnit,cred ca o sa reusesti sa distrugi ce a mai ramas nedistrus in romania.Mai bine fati valiza si tundeo la protectoarea ta,merkel ca daca mai stai mult pe aici sa nu iti gasesti adapost la jilava.!

      Eu nu inteleg un lucru: cum de au votat romanii in procent de 66%, un Robot autist, alogen si antinational, hot de case si vanzator de copii romani? Chiar asa de jos am ajuns ca neam?

    Kuie Mlaus!

    Mda

    Ați alocat 40 mil euro la televiziuni să apareti în fiecare zi, rur si Orban 

    Acuma veți alica alte zeci milioane euro la organizatorii de chestii gen Untold, Neversea, cică salvați cultura de pandemie

    NESIMTIRE 

    Iohanis ne spune ca vrea sa faca ce nu am facut dupa '89,dar noi vedem ca el face ce se facea pana in '89 sau chiar mai rau ,atentie romani usor usor o luam spre dictatura ,istoria se repeta si Ceausescu ne spunea ca ne vrea binele si am vazut unde am ajuns

    1. a fost odata un tovaras ce urla ca suntem atacati de teroristi si nici macar unul nu s-a sinchisit sa se uite la el prin luneta sa-l priveasca in ochi si sa-i faca freza de la distanta .. asta in timp ce oameni picau impuscati in cap "din senin" prin Bucuresti ... de ce oare?

      cine oare a "suflat" in "panzele" dictaturii si a avut "imunitate" din partea "teroristilor" care s-au uitat in alta parte ?

    mai draga sasu'

    tu stii ca acum 30 de ani am mai avut unul la fel de pri ce put ? 

    nu este nimic nou sub soare, doar numele se schimba 

    oricum, daca acest sas reuseste sa reduca la zero activitatea unui parlament intreg este mare 

    va da cu tifla pe fondul inactivitatii cu care va definiti de la o vreme!t 

    daca voi sunteti clasa politica conducatoare eu sunt primul astronaut din Romania

    si nu sunt! 

    1. A reusit cu ajutorul prostimii care l au votat in turma ca oile,doar se stia din primul mandat ca a fost Gica contra la tot ce au vrut psd isti sa faca ,nu ma refer la legile justitiei,acum sa va spalati cu el pe cap

    BAGĂ MARE CĂ-I ATOMICĂ-NUCLEARĂ .....!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb