Klaus Iohannis: "Noi sprijinim Ucraina, fiindcă aşa este corect"

G.D.
Politică / 23 martie 2023

Klaus Iohannis: "Noi sprijinim Ucraina, fiindcă aşa este corect"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi la Bruxelles, că România sprijină Ucraina deoarece acesta este lucrul corect şi fiindcă nu se poate trece peste faptul că Rusia a încălcat toate normele internaţionale, prin atacare unui stat independent, transmite News.ro.

"Cred că e foarte important să vedem ce vrem să facem noi ca şi stat. Noi sprijinim Ucraina, fiindcă aşa este corect. Noi nu putem trece peste faptul că Rusia a încălcat toate normele internaţionale, a atacat un stat independent. Pe de altă parte, orice război creează un stres major şi cu cât eşti mai aproape de el, stresul este mai mare. E de înţeles că românii îşi doresc pace, însă nu se poate ceda aşa uşor. Dacă se cedează, toată arhitectura internaţională va dispărea. Echilibrul global pe care l-am construit cu sacrificii şi foarte greu după al Doilea război mondial, e unul corect. Nu poate fi acceptat ca uns tat mare şi puternic să facă ce vrea pe glob. De aceea suntem de partea Ucrainei. Condiţiile în care se va negocia pacea vor fi găsite de cei implicaţi. Nu poate nimeni să negocieze peste capul ucrainenilor pacea. Iar ajutorul pe care îl dăm Ucrainei, îl dăm fiindcă suntem convinşi că aşa este corect", a declarat Klaus Iohannis, întrebat înaintea participării la reuniunea Consiliului European, dacă eexistenţa unui discurs prorus în România nu e cauzată de faptul că autorităţile noastre comunică puţin pe acest subiect.

Chestionat despre faptul că România a fost printre primele state care a semnat contractele pentru achiziţia de muniţie şi care ar fi valoarea acestora, şeful statului a răspuns: "România, de principiu a fost de acord cu acest proiect. E o abordare europeană, nu naţională şi noi o sprijinim. Ea e gândită să se desfăşoare cu bani europeni, printr-o agenţie. Nu se doreşte o achiziţie de tip naţional şi noi suntem de acord cu ea".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sper ca domnul presedinte sa atraga atentia celorlalti lideri de la summit ca bombele cu fragmentatie ,munitia cu uraniu si minele antipersonal sunt interzise prin norme internationale . Ca sa mentina nivelul ridicat moral si sa aiba astfel justificarea sprijinului acordat statului suveran Ucraina ,care e atacat ,coalitia care ajuta Ucraina trebuie sa respecte strict normele internationale si ale razboiului care s au stabilit (cu mare greutate ) dupa WWII . Ca vedem ca UK prin ministrul Wallace e dispus sa calce toate normele ,tratatele si cutumele internationale ,asa ca suntem ingrijorati ca ce parteneriat a semnat d Aurescu cu el de curind .

    E o declarație mai diplomatică de data asta pentru că e clar pentru toată lumea normală că nu mai merge doar cu Slava.

    Războiul e de lungă durată și in aceste vremuri tulburi, o menținere a unei poziții extrem de belicoase nu poate aduce nimic bun. 

    Da, "nu poate fi acceptat ca un stat mare și puternic sa facă ce vrea pe glob."

    O fi un singur stat sau mai multe? :)) 

    Sprijinim Ucraina OK,

    dar interesele Romaniei cine sprijina/apara 

    prostie ingenua... mi-e si greu sa comentez!

    BAI OMULE, CONDU ROMANIA CONFORM INTERESELOR ROMANIEI PE TERMEN LUNG ! Romania are teritorii romanesti in granite ucrainiene si tu ne indemni sa sedem linistiti cand ei dragheaza pe Bastroe ????  

    Nu e ok deloc!

    E ca la faza cu Schegen in care romanii se infuriasera ca dracu si tu le spuneai sa se linisteasca ca nu e cazul de suparare!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb