KLAUS IOHANNIS: "PNL a obţinut un scor istoric la europarlamentare"

I.M.
Politică / 27 mai 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohanis a dclarat astăzi că PNL a obţinut un scor istoric la europarlamentare şi că PNL şi USR PLUS pot pune baza unei colaborări, alternativă la guvernarea eşuată a PSD. El a cerut autorităţilor să ia măsuri pentru ca românii din diaspora să poată vota, calificând drept inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din diaspora.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, că în urma rezultatului la alegerile europarlamentare PNL şi USR-PLUS pot pune bazele unei colaborări pentru o alternativă la guvernare, subliniind că PSD a primit un "vot de blam", scrie Agerpres.

"Este de remarcat că PNL a obţinut un scor istoric şi îi felicit pentru acest lucru. Europarlamentarele au fost câştigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut şi votul pentru alte partide, este remarcabil rezultatul obţinut de Alianţa USR-PLUS care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă, la actuala majoritate falimentară şi s-a văzut foarte clar că românii cred în aşa ceva şi îşi doresc o astfel de alternativă. Dacă adunăm voturile, atunci ne dăm seama că PNL împreună cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eşuată a PSD, iar PSD a primit cea mai aspră sancţiune pentru modul dezastruos în care guvernează şi pentru atacurile permanente la adresa justiţiei", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a spus că PSD a primit un vot de blam la aceste alegeri.

"PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut, din fericire, împiedica, în ciuda tuturor eforturilor făcute de PSD de a boicota scrutinul de duminică. Şi în acest context, m-a bucurat că şi electoratul PSD a înţeles că agenda anti-justiţie a liderilor PSD este greşită şi ca a votat acest electorat la referendum. Nimeni nu este şi nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înţeles de toată lumea şi de aceea votul la referendum mă bucură cu atât mai mult. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu şi pentru asta PSD a primit votul de blam", a afirmat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a afirmat că începe "schimbarea în bine în România".

"Avem, din păcate, multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani şi jumătate, dezastru produs nu numai în domeniul justiţiei, dar acolo impactul s-a văzut cel mai puternic, dezastrul din economie, din sănătate, din educaţie. Avem mult de lucru. Să ne apucăm!", a conchis Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb