KLAUS IOHANNIS: ''PNRR este un plan naţional, nu o jucărică politică, nu există varianta să fie respins''

G.U.
Politică / 27 aprilie 2021

''PNRR este un plan naţional, nu o jucărică politică, nu există varianta să fie respins''

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu este "o jucărică politică" şi nu există varianta să fie respins la Bruxelles, a afirmat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.

"Până la sfârşitul lui mai vom avea un plan bine pus la punct, agreat cu Comisia Europeană, care atunci poate să fie depus. Termenul de sfârşit de aprilie nu a fost un termen ultimativ, a fost un termen orientativ", a arătat şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a apreciat că şansele de aprobare a planului sunt de "sută la sută".

"Vom avea un plan bun, bun pentru România, acceptat de Comisia Europeană şi-l vom pune în practică. Nu-i niciun semn de întrebare aici. Tot felul de poveşti vehiculate din partea opoziţiei sunt doar poveşti, fiindcă dumnealor sunt supăraţi că sunt în opoziţie, dar planul merge înainte", a spus şeful statului.

Iohannis a afirmat că negocierile legate de PNRR vor continua "până se ajunge la forma care va fi implementată".

"Nu-i ca la examenul de Bac, unde eşti admis sau respins. Este un plan naţional, nu e o jucărică politică. Acest Plan Naţional reflectă obiectivele României. Comisia are propriile pretenţii în ceea ce priveşte obiectivele, procedurile, proiectele de investiţii şi complicaţia care apare prin durata foarte scurtă în care trebuie implementat, însă nu există varianta ca acest Plan Naţional să fie respins. El poate fi negociat repede sau mai puţin repede. În final, el va exista şi va fi implementat. Este cert", a explicat Iohannis.

Totodată, şeful statului a afirmat că până în prezent o singură ţară a depus PNRR - Portugalia, informează Agerpres.

"Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregătirea planurilor naţionale. Lucrează în continuare la ele, împreună cu Comisia, ceea ce facem şi noi, deci suntem în ceea ce se numeşte mainstream. Ca noi sunt absolut majoritatea statelor europene. Este o procedură complicată, pentru că niciodată până acum nu a existat o astfel de formă de finanţare şi de întocmire a unor planuri naţionale de revenire dintr-o criză gravă", a declarat Iohannis.

El a spus că vor exista discuţii pe această temă, zilele următoare. "Coaliţia funcţionează foarte bine", a apreciat şeful statului.

Întrebat de prestaţia ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, la negocierea proiectului PNRR la Bruxelles, Iohannis a răspuns: "A prezentat acolo fix ce a fost agreat la Guvern şi la coaliţie, deci nu a prezentat un plan propriu. A prezentat planul care a fost elaborat în mai multe luni de zile de două guverne şi de actuala coaliţie de guvernare".

Totodată, Iohannis a mai afirmat că "nemulţumirile unora sau altora sunt de înţeles, dar ele nu ajută cu nimic la rezolvarea problemei. Trebuie lucrat în continuare pe Plan".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. atita timp cat i-ai luat apararea lui zero barat , inseamna ca girezi acest act de sabotaj la adresa Romaniei . au inteles si ultimii fraieri ce hram porti !

    1. CSATul convocat de IOHANNIS,un PARASTAS pentru ,Militarii morti in Afganistan,PNRR (planul de rasul(plansul),romanilor, si Cedarea transilvaniei catre Unguri ! ceva mai gretos decat conferinta de presa sustinuta de iohannis dupa sedinta CSAT,nu s-a mai intamplat in romania de la anuntarea cu surle si trambite a primirii de catre romania a 80,5 miliarde de euro de la Comisia Europeana,obtinuti de iohannis dupa patru zile de dat din cap ca si calul care se apara de muste.Atunci,(cand a anuntat obtinerea acestei sume de bani care ar duce romania la nivelul germaniei,iohannis,a uitat sa la spuna romanilor,ca,participarea lui la sedintele sefilor de stat si guverne din comisia europeana,el,indeplineste rolul de TRADUCATOR MIMICO-GESTUAL,pentru Comisia Europeana.Ieri,in CSAT,s-au discutat trei probleme la fel de dureroase pentru Romani ca si durerea provocata de mortii de covid si minciunile despre starea natiei in privinta noilor scaderi ale infectarilor cu coronavirus,(o minciuna mai mare decat casa poporului,care se v-a vedea dupa trecerea sarbatorilor pascale).Cu o seninatate demna de schizofrenie,s-a anuntat ca urmeaza retragerea trupelor din Afganistan,fara sa li se spuna romanilor care au fost beneficiile aduse de prezenta militarilor romani in aceasta tara prin care romania a pierdut 27 de luptatori de elita ai armatei romane degeaba.Deci ca sa primesti o SCAPCA si un steag pe persoana fizca asa cum a primit iohannis,"a trebuit sa moara 27 de bravi ostasi ai romaniei).asa ca,parastasul,a continuat cu discutarea Planului de Rasul(plansu) Romanesc,pompos numit PNRR,care v-a aduce bunastarea romaniei si romanilor,dar pe care EUROPENII,l-au desfiintat ca pe o mare MINCIUNA. Dupa CSAT,iohannis,i-a anuntat pe romani,ca PNRR,nu a fost respins si ca negocierile cu Comisia Europeana vor continua pana ce el isi v-a termina el mandatul.Asa ca,pentru a nu se p[ictisi participanti la CSAT,s-a trecut si la discutarea dislocarii de trupe rusesti la granita cu UKRAINA,fapt ce la "ingrijorat" profund pe domnul iohannis,iar romanii,au fost anuntati ca,pentru niste sute de milioane de euro,granitele noastre de la marea neagra,vor fi aparate de rachete antinava,de parca rusii ar invada romania pe la constanta,nu cu trimiterea unor rachete care sunt la fel de iuti ca si fulgerele,si care vor transforma SCUTUL de la DEVESELU,in MUZEU.Ce nu s-a discutat in acest CSAT,este faptul ca incet dar sigur,TRANSILVANIA, este ocupata incet dar sigur de catre Ungaria fara ca Ungurii sa traga vreun cartus sau vreo salva de rachete.Concluzia. Romani,dormiti linistiti,Iohannis si CSAT,lucreaza pentru binele Tarii si al vostru. Afara o sa fie cald si din cand in cand,o sa ploua cu alte MINCIUNI !

    Daca e national, N ar trebui construit cu participatie nationala ?!!

    Oameni de afaceri, intelectuali, specialesti etc 

    Sau un guvern ca i la putere cu o reprezentatiee de sub 50% voturi.

    Mai nou e natiunea?!! 

    NU ȘTIU NICI INSTRUCȚIUNILE : DEȘI LE - AU SECRETIZAT , LECȚIE NE - NVĂȚATĂ. TOȚI IN PLOP ȘI PLOPUL ÎN AER . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb