KLAUS IOHANNIS:  "România a închis 100 de dosare pe timpul Preşedinţiei Consiliului UE"

T.E.
Politică / 13 iunie 2019

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, ieri, că ţara noastră a închis aproape 100 de dosare pe timpul Preşedinţiei Consiliului UE, punctând că acest lucru se datorează echipelor tehnice.

"România a reuşit să închidă aproape 100 de dosare, ceea ce este cam dublu decât au realizat alţii înaintea noastră sau mai mult. România a reuşit pe lângă asta să realizeze un summit la Sibiu care a pus bazele strategiei pentru următorul mandat al instituţiilor europene şi a fost considerat de toţi participanţii un succes. România a demonstrat că are şi oameni buni. Criticile pe care le aduc guvernanţilor rămân şi nemulţumirile mele pe care le exprim ca preşedinte rămân fiindcă aceste lucruri trebuie spuse, nu are rost să ne amăgim. Dar avem şi oameni foarte buni, avem oameni foarte buni în echipele tehnice, în echipele de la Bruxelles, echipele de negociere şi din cadrul Consiliului Uniunii şi de negociere cu Parlamentul şi iată am reuşit, cu toate că avem un Guvern fără strategii viabile şi fără o viziune pentru România, cu oamenii pe care totuşi îi avem să mişcăm lucrurile exact unde nu s-au aşteptat majoritatea în Consiliului Uniunii Europene", a spus Iohannis la şedinţa plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, potrivit Agerpres.

El a arătat că după Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene rămân realizările tehnice şi faptul că românii au demonstrat la referendum că sunt proeuropeni.

"Ceea ce rămâne după Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene sunt două lucruri: realizările tehnice, practice, care se datorează multor specialişti care au lucrat pentru aceste chestiuni şi foarte bine au făcut, şi votului la referendum, care arată că nu doar specialiştii noştri sunt proeuropeni, ci şi românii şi cred că acestea două sunt veşti excelente pentru cei care poate au privit încă cu reţinere şi cu scepticism România din cauza contraperformanţei guvernamentale, dar şi-au putut da seama că România nu numai că nu-i pierdută pentru Europa, România este o ţară profund europeană şi, contrar unei guvernări catastrofale, are oameni foarte buni", a spus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. CHIAR ASA ÎȚI ESTE DE GREU SA RECUNOȘTI ADEVĂRUL ȘTIM CA ADEVĂRUL DOARE. CE AI SPUS ÎN DECEMBRIE TRĂDĂTORULE DE TARA, SUGALAU, POPONAR, NAZIST, HITLERIST, FETELEULE CARE NU ȚI PLAC FEMEILE, DUȘMANUL COPIILOR, CA ROMÂNIA NU ESTE PREGĂTITĂ SA PREIA PRIN ROTAȚIE PREȘEDINȚIA UNIUNI EUROPENE. DOAMNA VIORICA ȘI GUVERNUL P. S. D ȘI ALDE AU REUȘIT SA ÎNCHIDĂ 100 DE DOSARE E MERITUL LOR. DAR TU CE AI FĂCUT LA POLITICA EXTERNA CA ESTE OBLIGAȚIA TA ABSOLUT NIMIC. VINO ÎN GENUNCHI ÎN FATA ROMANILOR(NU ÎN POZIȚIA CUM LE STAI LUI WEBER, TIMMERMANS, JUNKER ȘI LISTA E LUNGA, IUBIȚII TAI) PLÂNGÂND ȘI CEREȚI IERTARE PENTRU CIT MULT RĂU NE AI FĂCUT, CITA VRAJBA, CITA URA, CITA DEZBINARE ȘI EXPLICA DE CE ROMÂNIA NU ARE UN REPREZENTANT PERMANENT ÎN COMISIA O. N. U. CE RĂSPUNS AI DE DAT TOT DOAMNA DANCILA ESTE DE VINA CU GUVERNUL ALIANȚĂ P. S. D ȘI A. L. D. E. AI DAT FOC LA TARA CA SĂ-ȚI ADUCI IUBITUL TĂU (CIOLOS) ȘI VREAU GUVERNUL MEU. NU TEA INTERESAT CA AU MURIT OAMENI NEVINOVAȚI DIN ORDINUL TĂU ÎMPREUNĂ CU CLICA TA (GUSATI DE LA S. R. I. CARE SE RUP SCAUNELE CU EI ȘI CEFELECALA PORCI) A TREBUIT SA SE TREACĂ ȘI SA SE CALCE PESTE CADAVRE. AI BLOCAT TARA PRECUM AI FĂCUT CU PARTEA LA PĂLTINIȘ. PE DOMNUL DRAGNEA LAI BĂGAT LA PUSCARIE DIN ORDINUL TĂU CA TE ÎNCURCĂ, LA PREZIDENȚIALE. EȘTI CONȘTIENT CA NU MAI PRINZI NICI TURUL 2.MAI FA UN MASACRU CA LA COLECTIV POATE ÎȚI IASĂ DIN NOU ȘI POȚI DORMI LINISTIT. DAȚI DEMISIA ȘI LASĂ-NE ÎN PACE TARA CA LOCUL TĂU ESTE LA AUSCHWITZ COPILUL LUI MENGHELEV DOCTORUL LUIHITLER

    1. Redactiei ziarului nu-i este rusine de aceasta mizerie afisata de cateva ore bune ????

      Ce parere aveti domnule Make ? 

      Nici mie nu imi place acest mod de exprimare, dar trebuie sa recunoastem ca ideea dezvoltata de autor este corecta. Amintiti-va ca in decembrie 2018 presedintele Romaniei declara pe toate canalele ca Romania nu este pregatita sa ia presedentia Consiliului Uniunii Europene, deci lansa idei impotriva propriei tari. Acum afirma ca presedentia Consiliului UE a fost un succes, dar nu pomeneste nimic despre contributia Guvernului Romaniei ci, vezi Doamne, succesul apartine in exclusivitate echipei tehnice. Nu contest meritul echipei tehnice, care este real, dar a nega in totalitate contributia Guvernului Romaniei este deja prea mult. E rusinos ceea ce faceti, d-le Presedinte. Ati ajuns prea departe , d-le Presedinte, rad strainii de noi, unora chiar le place ca semanati ura si dezbinare, dar va rugam, REVENITI-VA, ca nu va mai alege nimeni pentru al doilea mandat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb