Klaus Iohannis salută adoptarea Strategiei UE privind combaterea antisemitismului şi promovarea vieţii evreieşti

G.U.
Politică / 5 octombrie 2021

Klaus Iohannis salută adoptarea Strategiei UE privind combaterea antisemitismului şi promovarea vieţii evreieşti

Preşedintele României, Klaus Iohannis, salută adoptarea de către Comisia Europeană a primei Strategii a UE privind combaterea antisemitismului şi promovarea vieţii evreieşti, ale cărei obiective vizează prevenirea şi combaterea tuturor formelor de antisemitism, protejarea şi promovarea istoriei şi a culturii evreieşti în Europa, prezervarea memoriei victimelor Holocaustului şi promovarea educaţiei privind Holocaustul, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului consideră că adoptarea strategiei reprezintă un demers important pentru protejarea şi promovarea valorilor europene, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Totodată, strategia contribuie la întărirea eforturilor internaţionale şi la diversificarea instrumentelor pentru combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi a discursului instigator la ură, se menţionează în comunicat.

Contextul actual, puternic influenţat de pandemia de COVID-19, a favorizat, mai ales în mediul online, o exacerbare a negaţionismului, a extremismului şi a populismului, precizează Administraţia Prezidenţială.

"Este necesar un efort conjugat din partea comunităţii internaţionale, astfel încât să poată fi implementate instrumentele adecvate de contracarare a acestor curente care pun în pericol societăţile democratice", indică Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, se arată că România este un model de succes la nivel regional în ceea ce priveşte asumarea trecutului traumatic şi prezervarea memoriei Holocaustului.

"Statul român a făcut progrese semnificative, iar adoptarea, în acest an, a Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 - 2023, este un pas important în această direcţie. Această strategie îşi propune să asigure instrumentele necesare pentru sancţionarea faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură şi poate fi considerată un document complementar strategiei adoptate astăzi la nivel european", precizează Administraţia Prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De promovarea vietii romanesti se mai ocupa cineva in tara asta ?

    1. Oricum, in nici un caz, Plavanul!

    "Mein fahrt" nu merita mentionata aici

    Ese presidente soi mal al testo  

    Nu mai e demult o noutate, faptul ca Dulapul saluta orice masura totalitara, antinationala si de control asupra populatiei romanesti! Pe de alta parte, dispretul lui profund la adresa evreilor, ca orice urmas de nazist ce se respecta, s-a vazut si din cuvintele sale meschine: "Cine ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evreii", de parca acesta facea intelegeri cu niste interlopi!

    1. Dacă ăsta era nazist, acum în Timișoara nu mai era lockdown, pricepi?

      Nu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb