KOVESI:  "Protocolul cu SRI nu a fost o greşeală"

M.T.
Politică / 16 mai 2019

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, recunoaşte, într-un interviu pentru un post de radio, că a făcut şi greşeli în activitatea de la DNA, însă protocolul secret cu SRI nu a fost una dintre ele.

"Nu sunt un om perfect. Sigur că am făcut şi greşeli, dar niciodată nu am încălcat legea în mod intenţionat. Poate că una dintre greşeli a fost că trebuia să comunic mai mult, să explic mai mult anumite lucruri. Poate că anumite măsuri trebuiau luate mai din timp", a spus Kovesi, conform sursei citate.

Ea nu consideră că protocolul secret încheiat între parchet şi SRI a fost o greşeală, explicând că la vremea respectivă singura instituţie autorizată să facă interceptări în dosarele penale era SRI.

"Dacă mă întrebaţi de protocol, acela nu a fost o greşeală. A fost un instrument care era absolut necesar la acel moment. Lumea uită că în 2009, niciun procuror din România nu putea să pună în aplicare o autorizaţie de interceptare. Erai obligat să transmiţi acea autorizare la SRI", susţine Laura Codruţa Kovesi.

De asemenea, fosta şefă a DNA spune că pentru infractori e foarte uşor, "pentru că se întâlnesc într-o parcare, la un restaurant, pun la cale scheme de fraudare financiare, reţele întregi prin care fac trafic de droguri sau trafic de persoane".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Dar de ce ar întreba cineva o infractoare despre părerea ei în privința infracțiunii?

    1. Raspunsul plauzibil: pentru ca nu e infractoare, ci tu propagandist mincinos?

      Protocolul securist substituia Parlamentul, adică statul de drept a fost lovit la temelie, deci Laura Codruța kovesi este o infractoare, alături de cosemnatarii protocoalelor neconstituționale.

      Iar propagandist mincinos și securist ești chiar tu. 

    are dreptate.

    Eliminarea SRI din activitatea de fundamentare a dosarelor de urmarire penala de catre grupul infractional organizat de la CCR a fost o lovitura nimicitoare data activitatii anticoruptie. 

    Coruptia uriasa si de nestapinit ne-a facut saracii si pribegii Europei in una dintre cele mai bogate tari ale continentului. 

    Coruptia este principala amenintare la adresa securitatii si prosperitatii tarii. 

    Prin eliminarea SRI din activitatea de fundamentare a dosarelor penale coruptii spurcati ai tarii au obtinut o uriasa victorie. Este de neinteles cum societatea a aceptat cu atita usurinta aceasta manevra ticaloasa a infractorilor.  

    Este simplu. Sta in puterea nostra ca prin votul dat la alegerile europarlamentare, votind opozitia, si referendum, votind da, sa eliminam usor aceasta situatie deplorabila si stupida. Daca romanii vor alege sa faca altfel, daca nu se vor prezenta in numar mare la vot, cel putin 70%, raminem cu coruptii si infractorii pe cap.

    1. Daca acesta este "pretul" pe care trebuie sa-l platim ca sa scapam de securisti, merita. Istoria ne arata ca securistii au tras in noi, coruptii nu si ca sa folosim o expresie draga securistilor "da dreapta", alegem raul cel mai mic, adica "mai bine corupt decit securist"

      Ne este indiferent, ori ne alegi coruptii, ori ne alegi securistii, tot PSD castiga.

      Securiștii sunt și corupții, tot ăia care controlează justiția și se protejează între ei, de asta PSD câștigă. :)))))))

    Postul de radio nementionat e Europa libera. Nu vi se pare ciudat ca la 30 de ani de cand il asculta toata lumea acum a revenit in actualitate? Iar rolul SRI e/era de informare si de furnizat informatii nu de implicare in dosare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb