"Kraft Foods" se concentrează pe integrarea achiziţiilor din Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 august 2010

"Kraft" nu vrea să mai înstrăineze unităţi după ce a vândut operaţiunile "Cadbury" din România şi Polonia.

"Kraft" nu vrea să mai înstrăineze unităţi după ce a vândut operaţiunile "Cadbury" din România şi Polonia.

Compania alimentară ame-ricană "Kraft Foods" Inc., a doua din lume ca mărime, se va concentra pe integrarea achiziţiilor făcute în Europa: "Cadbury" Plc din Mare Britanie şi divizia LU a societăţii franceze "Groupe Danone" SA, în defavoarea noilor preluări. Astfel, compania urmăreşte să-şi susţină creşterea în Europa.

"Nu cred că trebuie, în acest moment, să cumpărăm alte afaceri ca să creştem", a declarat Mike Clarke, preşedintele "Kraft" Europa, citat de agenţia Bloomberg. Domnia sa a adăugat: "Voi continua să accelerez ceea ce am preluat deja".

Vânzările combinate organice nete ale "Kraft" au sporit cu 3,9% în Europa, în trimestrul al doilea din 2010, în baza mărcilor Jacobs (cafea) şi Philadelphia (brânză). În America de Nord, vânzările organice au scăzut cu 1,3%.

"Kraft" a cumpărat producătorul de dulciuri "Cadbury" anul acesta, după o luptă care a durat cinci luni. Divizia de biscuiţi LU din cadrul "Danone" a fost preluată în 2007. Integrarea "Cadbury", care a făcut din "Kraft" cel mai mare producător mondial de dulciuri, va necesita "un efort semnificativ", potrivit afirmaţiilor lui Mike Clarke. Acest proces va continua până în 2011.

Oficialul companiei americane a subliniat că nu vor fi închideri viitoare de fabrici în Marea Britanie, cel puţin vreme de doi ani. "Deşi am putea decide, în viitor, fuziunea unor fabrici sau schimbarea infrastructurii de producţie, acest lucru este mai mult probabil să se întâmple în alt loc de pe continent decât în Marea Britanie", a menţionat Mike Clarke.

Competitorii "Kraft" în Europa sunt "Nestlé" SA din Elveţia şi compania anglo-olandeză "Unilever". Vânzările "Kraft" cresc în ţările din regiune, cu excepţia Greciei, unde societatea şi-a redus livrările cu aproape 8% în trimestrul al doilea.

Cifra vânzărilor "Kraft" a sporit cu 34% în Europa, în perioada menţionată, această regiune aducând aproximativ 25% din totalul vânzărilor societăţii. În America de Nord, creşterea a fost de 6,3%, iar această regiune aduce 50% din vânzările "Kraft".

Per total, cifra vânzărilor companiei a crescut cu 25% în trimestrul al doilea, la 12,25 miliarde dolari. Profitul net obţinut de "Kraft" în această perioadă a sporit cu 13%, la 937 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb