Kremlinul se declară mulţumit de relansarea dialogului cu SUA

G.B
Internaţional / 13 octombrie 2021

Dmitri Peskov

Dmitri Peskov

Kremlinul s-a declarat astăzi mulţumit de relansarea dialogului cu Washingtonul asupra mai multor subiecte, precum controlul asupra armelor sau securitatea cibernetică, declaraţie ce intervine în plină vizită a unui înalt responsabil american, informează AFP, citată de Agerpres.

"Toate acestea evoluează într-un mod deloc rău, este un punct pozitiv pentru dezvoltarea relaţiilor noastre bilaterale", a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, în timpul conferinţei sale telefonice pentru presă.

"A discuta unii cu alţii este important, nu trebuie să ne lamentăm pentru că progresele nu apar imediat", a adăugat Peskov, amintind că problemele din relaţiile bilaterale sunt mult prea numeroase şi durează de multă vreme pentru a se putea ajunge rapid la acorduri concrete.

Însă, potrivit lui Peskov, vizita Victoriei Nuland, numărul trei al diplomaţiei americane, pentru negocierile de marţi la Ministerul Afacerilor Externe rus şi miercuri la Kremlin, este "utilă".

"Există deja mai multe runde de reuniuni cu privire la controlul asupra armelor, securitatea cibernetică", a amintit Peskov.

Potrivit RIA Novosti, Victoria Nuland a calificat la rândul său discuţiile pe care le-a avut la administraţia prezidenţială rusă ca fiind "foarte productive".

Vizita Victoriei Nuland intervine după o întrevedere pe care preşedintele american Joe Biden şi cel rus Vladimir Putin au avut-o în iunie la Geneva, în timpul căreia au convenit să relanseze dialogul în domenii de interes comun, în pofida tensiunilor în creştere asupra unei multitudini de subiecte.

Nuland, care a sosit luni seară la Moscova, a declarat că scopul vizitei sale este căutarea unor relaţii "stabile şi predictibile" între Rusia şi SUA.

Această vizită a subsecretarului de stat american a fost posibilă după ce Rusia a exclus-o pe Victoria Nuland de pe lista sa cu sancţiuni, iar SUA au procedat într-un mod similar în privinţa unui oficial rus, în virtutea principiului de paritate. Astfel, Statele Unite l-au eliminat de pe lista lor cu sancţiuni pe directorului adjunct al Departamentului de neproliferare şi control al armelor din Ministerul de Externe rus, Konstantin Voronţov

Moscova şi Washingtonul se află în tabere opuse într-un număr tot mai mare de dosare: crize internaţionale, cazuri de ingerinţă electorală, atacuri cibernetice, spionaj.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb