"Kronospan" Sebeş demolează noua fabrică de formaldehidă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 25 august 2010

Datorită cererii de pe piaţă, în anul 2006 "Kronospan" a luat hotărârea să mărească capacitatea de producţie a instalaţiei de formaldehidă, de la 30.000 la 60.000 tone, iar noua fabrică urma să fie operată de o nouă companie - "Kronochem".

"Înainte de începerea construcţiei noii instalaţii din Sebeş, < Kronochem > a iniţiat, în 2006, toate formalităţile necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, inclusiv a acordului de mediu. < Kronochem > a început lucrările de fundaţii şi asamblarea instalaţiei înaintea emiterii autorizaţiilor finale. Pentru începerea lucrărilor fără autorizaţia finală, < Kronochem > a fost amendată de către autorităţile române, iar lucrările de construcţie au fost oprite. În paralel, < Kronochem > a continuat procedura legală pentru obţinerea autorizaţiilor finale. Până în acest moment, instalaţia nu a fost finalizată şi nu a funcţionat niciodată", mai spune compania.

În primăvara acestui an, Judecătoria Sebeş a dispus demolarea acestei instalaţii construită ilegal şi aducerea terenului la starea iniţială.

Comisia Europeană a dat României, în martie, un ultim avertisment privind fabrica de formaldehidă a "Kronospan" Sebeş, prin care cerea sancţionarea companiei şi luarea măsurilor corespunzătoare protejării mediului.

Plângerea viza construcţia ilegală a unei instalaţii care ar urma să fabrice 60.000 de tone de formaldehidă pe an. Primul avertisment scris a fost trimis în octombrie 2009, iar România şi-a prezentat observaţiile în noiembrie, nereuşind să elimine îndoielile privind încălcarea legislaţiei în domeniu. Al doilea avertisment al CE, lansat în martie, era ultimul demers înainte de sesizarea Curţii Europene de Justiţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb