• Noul partid de stânga al parlamentarilor independenţi, înfiinţat până la jumătatea lunii aprilie
Liderul senatorilor independeţi, Liviu Câmpanu, a declarat, ieri, că noul partid politic ce urmează să fie înfiinţat pe "scheletul" grupului parlamentarilor independenţi va fi realizat în a doua jumătate a lunii aprilie.
Liviu Câmpanu a precizat că, noul partid, al cărui nume nu a fost încă stabilit, va fi de centru-stânga şi va avea ca scop apărarea interesului naţional.
Potrivit Agerpres, Liviu Câmpanu, a explicat: "Denumirea acestui partid este încă în studiu de piaţă. Sunt mai multe propuneri, pornind de la Uniunea Naţională Română şi terminând cu Alianţa Naţională pentru Unitatea Românilor. Sunt variante de lucru pe care le vom discuta".
Partidul va fi axat, conform sursei citate, pe trei domenii de bază - agricultura, sănătate şi siguranţă naţională - şi are ca prim obiectiv scoa-terea ţării din criză.
Pe termen lung însă, Liviu Câmpanu a menţionat că partidul îşi doreşte să atragă voturile a cel puţin 10% dintre alegători, la alegerile parlamentare din 2012.
• Noii veniţi din PSD, la loc de cinste
În altă ordine de idei, liderul grupului independeţilor, Gabriel Oprea a evidenţiat, ieri, că în noua construcţie politică pe care o are în vedere, Neculai Onţanu va avea un rol important, alături de Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, Eugen Nicolicea, Liviu Câmpanu, senatorii şi deputaţii membrii ai grupului.
După ce, ieri, Onţanu a anunţat că se va alătura noii construcţii politice, Oprea a apreciat că edilul sectorului 2 va fi ales preşedintele organizaţiei de Bucureşti a noului partid.
Foştii şi actualii lideri ai PSD nu privesc cu ochi buni noul partid politic ce urmează să fie înfiinţat de către Gabriel Oprea.
În timp ce Sorin Oprescu, fostul preşedinte al PSD Bucureşti, pune plecările din partid din ultima vreme pe seama orgoliilor adunate de-a lungul anilor, Ion Iliescu consideră că acestea se datorează "oscilaţiilor de comportament" ale politicienilor, ce apar în anumite conjuncturi.
În ceea ce-i priveşte pe demisionarii Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, fostul preşedinte al ţării şi al PSD, Ion Iliescu, consideră că aceştia "şi-au afectat singuri sonoritatea".