LA BOLINTIN-DEAL Dunapack Rambox a început construcţia unei fabrici de ambalaje din carton

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 5 octombrie 2018

Dunapack Rambox a început construcţia unei fabrici de ambalaje din carton, la Bolintin-Deal. Viitoarea fabrică de ambalaje de carton ondulat a Dunapack Rambox, filiera locală a diviziei de packaging a grupului austriac Prinzhorn Group, reprezintă o investiţie de 45 de milioane de euro care va crea 150 de noi locuri de muncă, fabrica fiind programată să-şi înceapă activitatea operaţională în iunie 2019.

Conform directorului-general al diviziei Dunapack Packaging, Alexander Enzenberg, prezent la deschiderea lucrărilor de construcţie, fabrica din Bolintin-Deal va fi a 20-a unitate de producţie de ambalaje din carton ondulat a grupului, care în prezent activează în 10 ţări.

Domnia sa a afirmat: "Echipa noastră a avut un succes atât de mare pe piaţa bucureşteană încât am luat decizia să investim chiar aici, în inima pieţei. (...) În industria noastră trebuie să transportăm ambalajele, iar transportul este scump şi dificil. Dar am reuşit să creştem pe piaţa românească în ultimele decenii, aşa că am decis să realizăm o investiţie secundară, în Bucureşti, pentru a ne servi clienţii chiar mai bine. Asta se traduce prin timp redus de livrare şi reacţii rapide".

Acesta a mai subliniat: "Credem în succesul şi continuarea climatului macroeconomic propice din România, iar noi producem pentru piaţa româneas­că, nerealizând exporturi, concentrându-ne pe întreprinderi locale şi clienţi locali".

Dunapack Rambox activează în ţara noastră de 21 de ani prin fabrica sa de ambalaje de carton ondulat din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

Noua unitate de producţie de 22.000 de metri pătraţi din Bolintin va avea o capacitate de producţie de 180 de milioane de metri pătraţi/an şi va fi utilată cu echipamente de ultimă generaţie, precum o maşină de carton ondulat de mare viteză, o maşină de prelucrare a cartonului şi un sistem automatizat de operare a paleţilor.

Conform companiei, cele două fabrici din ţara noastră vor funcţiona complementar şi vor atinge o producţie anuală de aproximativ 300 milioane de metrii pătraţi/an.

Potrivit directorului regional al societăţii, Stanislav Raspopov, capacitatea de producţie a unităţii din Covasna va fi lărgită, aceasta fiind o investiţie de circa 60 de milioane de euro.

Conform lui Cristian Ofiţeru, la nivel de grup există un plan de dezvoltare pe următorii 20 de ani care presupune o dublare a capacităţii de producţie de ambalaje în termen de zece ani.

Fabrica din Bolintin Deal va produce cutii de carton ondulat, ambalaje industriale de mari dimensiuni, ambalaje pentru comerţul cu amănuntul şi e-commerce, precum şi alte soluţii de ambalare.

Anul trecut, fabrica din Covasna a atins cifra de afaceri de 140 milioane de lei şi un profit net de 3,5 milioane de lei.

În prezent, Dunapack Rambox, filiera locală a Dunapack Packaging, are peste 500 de clienţi din toate sectoarele industriale majore.

Printre clienţii notabili ai Dunapack Rambox se numără retailerul online eMAG, grupul producător de bere Hei­neken sau British American Tobacco.

Dunapack Packaging este parte a grupului de firme Prinzhorn Group, care are 6.600 de angajaţi în 15 ţări. Grupul se numără printre liderii de piaţă europeni în industria ambalajelor, producţiei de hârtie şi reciclării, cu o cifră de afaceri anuală de 1,4 miliarde de euro, grupul situându-se pe locul trei în Europa în acest segment.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am sunat de două ori și a raspuns o doamnă și aspus că dă nr lu colega care să ocupă a zis că se fac angajări și mai trziu am sunat și nu a răspuns nimeni vreau sa mă angajez urgent vă rog frumos la bolintin ca e si mașină sunt din rota crtojani și mai sunt peroane care vor va rog frumos !nr de tel 0732152732.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb