Lafarge a investit 3 milioane de euro la Hoghiz

Ovidiu VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 22 octombrie 2012

Lafarge a investit 3 milioane de euro la Hoghiz

Lafarge România a inaugurat la finele săptămânii trecute o investiţie de 13,7 milioane de lei (aproximativ trei milioane de euro) în creşterea şi optimizarea capacităţii de co-procesare a deşeurilor. Investiţia a fost susţinută integral din fonduri proprii ale companiei, construcţia platformei de recepţie, procesare, depozitare temporară şi transfer de deşeuri solide fiind finalizată în mai puţin de un an.

"Co-procesarea deşeurilor în fabricile de ciment reprezintă alternativa sustenabilă şi viabilă de valorificare a deşeurilor, cu efecte benefice asupra mediului înconjurător, sănătăţii şi securităţii oamenilor. Principala noastră preocupare este ca serviciile pe care le oferim să fie orientate spre o gestionare a deşeurilor conformă cu cerinţele pieţei şi să răs­pundă nevoilor specifice ale fiecărui client. Un număr important de operatori economici din diverse sectoare, cum ar fi cele industriale şi publice, este interesat de gestionarea corectă şi conformă a propriilor deşeuri şi, în acest sens, apelează la serviciile complete oferite de către noi, în parteneriat cu Eco Gest", a declarat Arpad Farkas, director al uzinei Lafarge România din Hoghiz.

Procesează peste 100 de tipuri de deşeuri

Activitatea de co-procesare a deşeurilor a început, în cadrul uzinelor Lafarge din Româ­nia, încă din anul 2002 şi a continuat să se dezvolte cu creşterea progresivă a cantităţilor anuale de deşeuri co-procesate şi a ratei de substituţie a combustibililor tradiţionali cu combustibili alternativi şi a materiilor prime tradiţionale cu materii prime alternative. Uzinele Hoghiz şi Medgidia deţin autorizaţii integrate de mediu pe baza cărora pot co-procesa o gamă largă de pes­te 100 de tipuri de deşeuri - solide, lichide, păs­toase - provenite din diverse activităţi indus­triale, cât şi deşeuri municipale sortate. O parte din deşeurile municipale valorificate energetic prin co-procesare în cadrul uzinei Hoghiz provin de la staţia de sortare Recy Eco Combustibil - primul parteneriat privat în domeniu încheiat între compania Urban şi Eco Gest SA.

"Principalele avantaje ale co-procesării deşeurilor în fabricile de ciment sunt reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conservarea resurselor naturale neregenerabile, diminuarea riscurilor de mediu prin reducerea cantităţii de deşeuri destinate depozitării şi implicit evitarea supra-aglomerării în depozitele controlate. Eforturile sunt continuate şi îndreptate spre dezvoltarea economiei circulare prin eficientizarea investiţiilor realizate, susţinerea şi contribuţia activă la dezvoltarea pieţei deşeurilor din România", a precizat, la rândul său, Monica Tudor, industrial ecology managing director al companiei Eco Gest.

Investiţia realizată în cadrul uzinei Lafarge din Hoghiz face parte din angajamentul public asumat de Lafarge de a-şi reduce emisiile globale nete pe tona de ciment cu 33% între 1990 şi 2020, angajament ce reprezintă una dintre Ambiţiile de Dezvoltare Durabilă ale Grupului.

Au vândut cu 6,4% mai mult ciment

Francezii de la Lafarge şi-a crescut vânzările de ciment în Româ­nia cu circa 6,4% în primele şase luni ale anului, potrivit raportului semestrial publicat pe site-ul companiei. Creşterea în volum a livrărilor de ciment a fost similară celei valorice.

Lafarge estimează că piaţa locală a cimentului va creşte în volum cu 2 până la 5 procente în acest an. Producţia locală de ciment, care include atât livrările pe plan naţional, cât şi exporturile, a crescut anul trecut cu circa 10%, până la 7,6 milioane de tone, fiind primul an de creştere după ce 2009 şi 2010 au înjumătăţit producţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb