Lafarge România subscrie unui demers global pentru reducerea consumului de energie electrică

M.M.
Ziarul BURSA #Companii / 30 martie 2009

Lafarge - România subscrie unui demers global, iniţiat de partenerul său WWF, participând la acţiunea "ORA PĂMÂNTULUI/EARTH HOUR", efortul său conducând la reducerea consumului de energie electrică cu aproximativ 60Mw/h, anunţă compania.

Responsabilii industriali din ciment, agregate-betoane şi gips au planificat activităţile operaţionale astfel încât clienţii companiilor Lafarge să beneficieze de produsele şi serviciile grupului la acelaşi nivel. Vor rămâne în funcţiune instalaţiile care nu pot fi oprite din raţiuni de securitate a personalului şi echipamentelor.

Camelia Savoiu, Manager Comunicare Lafarge în România, declară: "Ne-am mobilizat, alături de WWF-România, partenerul nostru în această acţiune internaţională pentru a contribui la protejarea planetei şi reducerea efectelor schimbărilor climatice".

Totodată, intern, compania a lansat un mesaj către cei peste 1600 de angajaţi să se alăture acestei iniţiative WWF în cadrul propriilor gospodării.

În România, Lafarge este prezentă din 1997 şi deţinând, la ora actuală, 40 de siteuri operaţionale de ciment, agregate, betoane, plăci de gips-carton şi ipsosuri, angajând 1600 de persoane. Din anul 2006 Lafarge România şi WWF România sunt parteneri în cadrul programului "Două lumi, o singură planetă", dezvoltând proiecte în România care se înscriu angajamentelor comune, la nivel internaţional, vizând conservarea biodiversităţii, utilizarea raţională a resurselor şi reducerea emisiilor.

Grupul Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. În 2009 şi pentru al cincilea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre "cele mai durabile 100 de corporaţii din lume". Are peste 83.000 de angajaţi în 78 de ţări. Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală.

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale non-profit care derulează proiecte de conservare a naturii. WWF are aproximativ 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţări.

Misiunea WWF la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura, prin: conservarea diversităţii biologice la nivel mondial; utilizarea raţională a resurselor naturale regenerabile; reducerea poluării şi a consumului iraţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb