Lasselsberger a început producţia de gresie porţelanată

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 21 mai 2013

Lasselsberger România, deţinătorul brandului Cesarom şi principalul producător local de profil, anunţă lansarea producţiei de gresie porţelanată în fabrica Sanex din Cluj-Napoca, începând cu această lună. "Ca urmare a creşterii constante a cererii de gresie porţelanată am luat decizia de a produce acest sortiment pe plan local. Capacitatea de producţie pe care o putem adapta şi folosi pentru fabricarea gresiei porţelanate poate ajunge la peste 2,5 milioane de metri pătraţi", a declarat Toni Teau, Director General al Lasselsberger România.

Acesta a subliniat că, în acest moment, gresia porţelanată reprezintă aproximativ 28% din vânzările totale de plăci ceramice de pe piaţa locală, iar în următorii trei ani, procentul va creşte cu aproximativ 5-10%.

"Chiar dacă gresia porţelanată are un preţ uşor mai ridicat comparativ cu majoritatea gresiilor de interior, românii sunt tot mai interesaţi de acest tip de produs deoarece îi inţeleg beneficiile şi sunt dispuşi să aloce astfel bugete mai mari", a mai spus Toni Teau, adăugând că Lasselsberger România importă şi în acest moment gresie porţelanată din cadrul grupului austriac din care face parte.

Potrivit declaraţiilor sale, gresia porţelanată produsă la Cluj-Napoca se va adresa cu precădere pieţei locale, însă va fi destinată şi exportului.

Principalele motive pentru care gresia porţelanată câştigă tot mai mult teren în rândul consumatorilor din România sunt rezistenţa la îngheţ şi durabilitatea.

"Plăcile de gresie porţelanată sunt recomandate în amenajările exterioare, precum terase, balcoane, faţade, alei, curţi, pavaje, socluri, parcări, culoare, pasaje, trotuare, drumuri pietonale dar şi pentru cele interioare, în spaţii comerciale sau locuinţe - băi şi bucătării, holuri, pivniţe, demisoluri, subsoluri, crame, garaje interioare. Acestea au avantajul unui grad foarte redus de absorbţie a apei, rezistenţă la cicluri repetate îngheţ-dezgheţ, rezistenţă ridicată la abraziune şi la alunecare prin protecţiile folosite", a completat Directorul de Vânzări al Lasselsberger România, domnul Sergiu Apolzan.

În ceea ce priveşte bugetul mediu ce trebuie alocat pentru placarea unei suprafeţe cu gresie porţelanată, Directorul de Vânzări al Lasselsberger România a subliniat că, pentru 30 de metri pătraţi, costul poate ajunge la aproximativ 1.000 de lei.

Cesarom lansează şapte colecţii speciale

Plăcile de gresie porţelanată produse la Cluj-Napoca sunt cuprinse în şapte colecţii speciale. Acestea adoptă stiluri moderne, dar şi clasice sau rustice şi poartă nume sugestive inspirate de caracteristicile produselor - Boston, London, Cementi, Doga, Garden, Piazzetta şi Pietra di Mare.

Cesarom a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger, acesta fiind unul dintre cei mai renumiţi producători europeni şi mondiali de plăci ceramice (gresie, faianţă, decoruri). Odată cu intrarea în grupul Lasselsberger, Compania şi-a schimbat numele în Lasselsberger SA, dar a păstrat marca Cesarom, produsele fiind fabricate în prezent în unitatea de producţie Sanex de la Cluj-Napoca. Grupul austriac Lasselsberger deţine 67,93% din totalul acţiunilor societăţii Sanex SA. În prezent, capacitatea totală de producţie se ridică la 6,7 milioane de metri pătraţi anual, Lasselsberger România comercializând prin intermediul a peste 100 de parteneri (distribuitori, magazine specializate şi lanţuri DIY) o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci de decor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb