LASZLO BORBELY: "România - hub regional pentru Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 25 iunie 2020

Laszlo Borbely a precizat: "Promovarea parteneriatelor şi a schimbului de bune practici prin acest tip de evenimente aduce României notorietate într-un domeniu extrem de important pentru viitorul Uniunii Europene."

Laszlo Borbely a precizat: "Promovarea parteneriatelor şi a schimbului de bune practici prin acest tip de evenimente aduce României notorietate într-un domeniu extrem de important pentru viitorul Uniunii Europene."

 România se poziţionează ca un hub regional într-unul dintre cele mai ambiţioase programe ale organizaţiei: Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, a declarat, ieri, consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, în cadrul workshop-ului internaţional care a găzduit şi videoconferinţa cu tema "Realizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă printr-o tranziţie durabilă şi justă: provocări şi răspunsuri la Covid19".

Laszlo Borbely a precizat: "Avem o Strategie naţională pentru dezvoltare durabilă şi am finalizat cadrul instituţional de implementare prin înfiinţarea Comitetului Inderdepartamental şi a Consiliului Consultativ. Continuăm să avem o prezenţă activă şi să dezvoltăm programe bazate pe principiile Agendei 2030, cu atât mai mult acum, în contextul Pactului Ecologic European, motorul redresării economice la nivelul UE. Promovarea parteneriatelor şi a schimbului de bune practici prin acest tip de evenimente aduce României notorietate într-un domeniu extrem de important pentru viitorul Uniunii Europene."

Evenimentul a prilejuit un dialog deschis între reprezentanţi la nivel înalt: Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi, Olga Algayerova, Secretar executiv al Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite, Ionel Dancă, Şeful Cancelariei Prim-ministrului, Annika Lindblom, Preşedinte European Sustainable Development Network, experţi şi reprezentanţi guvernamentali din Franţa, Belgia, Germania, Austria, Elveţia, Olanda, Italia şi România.

Ionel Dancă, şeful cancelariei prim-ministrului, a susţinut: "Româ­nia susţine pe deplin necesitatea materializării principiilor Agendei 2030 atât la nivel naţional, cât şi local, răspunzând astfel direct nevoilor, intereselor şi preocupărilor cetăţenilor. Sperăm ca acţiunile noastre comune cu Reţeaua Europeană de Dezvoltare Durabilă, reţea cu experienţă remarcabilă în acest domeniu, să ne ducă cât mai aproape de atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, în ciuda provocărilor crizei COVID-19".

Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean a trecut în revistă mecanismele financiare puse la dispoziţie de Comisia Europeană pentru redresarea economică după Covid19, precum şi priorităţile de acţiune pentru perioada următoare.

"750 de miliarde de euro au fost alocaţi prin planul de redresare economică - Next Generation EU, bani prin care statele membre vor putea finanţa propriile priorităţi destinate redresării, în baza recomandărilor din Semestrul European. Cooperarea între instituţiile cheie a fost una impresionantă în această perioadă. Lecţiile învăţate vor fi cuprinse în strategia pe care o pregătesc în domeniul transporturilor, care va fi axată pe sustenabilitate, digitalizare, siguranţa pasagerilor şi pe asigurarea conectivităţii în întreaga Europă", a arătat Adina Vălean.

Peste 100 de participanţi din 22 de ţări au participat la workshop-ul internaţional organizat în premieră, de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în colaborare cu Reţeaua Europeană de Dezvoltare Durabilă (European Sustainable Development Network - ESDN).

În cadrul workshop-ului, au fost abordate două teme actuale de interes major:

- Impactul preconizat al Covid-19 asupra dezvoltării durabile şi implementării Pactului Ecologic European

- Redresarea după COVID-19 şi efectele acestuia asupra implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă pe plan naţional.

Patru state europene (România, Franţa, Germania şi Austria) au prezentat modul în care guvernele naţionale gestionează impactul pandemiei asupra Obiectivelor de Dezvoltare ONU. Concluziile celor două sesiuni au fost centrate pe necesitatea dezvoltării unor politici naţionale coerente în domeniul dezvoltării durabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb