LAURA CODRUŢA KOVESI, PROCUROR ŞEF EPPO: "Preşedintele Klaus Iohannis mi-a cerut demisia de la şefia DNA în vara anului 2018"

V.G.
Miscellanea / 19 octombrie 2022

"Preşedintele Klaus Iohannis mi-a cerut demisia de la şefia DNA în vara anului 2018"

Şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia în vara lui 2018 de la şefia DNA, înainte de a semna decretul de revocare din funcţie, obligat printr-o decizie a Curţii Constituţionale, dar spune că a refuzat să demisioneze.

"Rolul meu nu este să ajut preşedinţii să treacă peste momente delicate când trebuie să explice propriile lor decizii", şi-a explicat Kovesi refuzul de a demisiona, precizând că nu avea motive să plece din funcţie. Kovesi a mai spus că aştepta la finalul mandatului ca cineva să-i mulţumească pentru ce a făcut, nu să-i ceară demisia.

Şefa Parchetului European s-a aflat, ieri şi astăzi, într-o misiune în România, unde s-a întâlnit cu mai mulţi miniştri ai guvernului Ciucă şi cu reprezentanţi ai parchetului.

Întrebată dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze în vara anului 2018, înainte de a semna decretul de revocare, Şefa Parchetului European a răspus afirmativ.

"Da, este un lucru pe care nu l-am făcut public. A fost o discuţie între noi. N-am considerat că trebuie să fac public acest lucru. Mi-a cerut demisia. Am refuzat", a spus Kovesi.

"Pentru că nu aveam niciun motiv să demisionez. Rolul meu nu este să ajut preşedinţii să treacă peste momente delicate când trebuie să explice propriile lor decizii. Nu mă consideram vinovată cu nimic. Aşteptam, la finalul mandatului, dacă am fost revocată, cineva măcar să mulţumească pentru ce am făcut, nu să-mi ceară demisia", a adăugat aceasta.

Laura Codruta Kovesi a declarat că nu a fost dezamagită atunci când i s-a cerut să demisioneze.

"Ştiam că este decizia Curţii Constituţionale. Ştiam că trebuie să semneze decretul de revocare. Mă aşteptam să mi se spună «Ok. Mulţumim pentru ce ai făcut la DNA! Bine, rău nu contează». Eu am mulţumit tuturor celor care au fost înaintea mea şi colegilor pentru munca lor. Mi s-a cerut demisia. Am zis că nu, ce zic eu dimineaţa când mă uit în oglindă? Vreau să fiu cu conştiinţa împăcată, să fiu liniştită. Şi asta a fost", a mai spus Kovesi.

Laura Codruta Kovesi a declarat în interviu că DNA rămâne în sufletul ei şi că nu se poate detaşa total de această instuţie.

Despre foştii colegi din DNA, Kovesi a spus: "Nu-i lăsaţi singuri. Deci, o perioadă lungă de timp, cel puţin până a început Parchetul European să lucreze, ei au fost lăsaţi singuri de toate celelalte autorităţi ale statului".

"Probabil că n-au obţinut rezultatele la nivelul de aşteptare al societăţii, dar eu văd că ei se străduiesc, eu văd că muncesc. Sunt aceiaşi oameni care au curaj şi acum nu sunt singuri. Sunt împreună cu Parchetul European şi lucrăm împreună. Şi avem dosare în care lucrăm împreună cot la cot şi sunt convinsă că o să vină şi rezultate. Deci, dacă ar fi să zic de ceva de DNA aş zice: «Nu vă lăsaţi şi continuaţi şi fiţi curajoşi!» E greu, e dificil să-ţi asumi responsabilităţi, dar ai o instituţie în spatele tău, eşti protejat de lege, că eşti independent şi acum ai şi o instituţie europeană care trebuie să stabilească nişte standarde şi care te ajută. Deci, doar cumva să-şi regăsească curajul şi să lucreze în continuare, pentru că sunt convinsă că o fac", a mai declarat Şefa Parchetului European.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Acum sper ca o sa mai avem bucurii ca in vremurile alea, spre disperarea unora...

    Dna Kovesi are caracter,dl Iohannis are case !

    Nu cred ca isi da seama tuta ce a facut si nici acum ce face .

    1. Tu insa,intelegi perfect! Daca nu cumva faci parte din serviciile secrete si astfel sa ai acces la informatii adevarate...

    Madam trebuia sa fie la puscarie pentru dradare de tara

    1. De când și până când a băga hoți la pușcărie înseamnă tradare de țară ?

      Pai hotii viseaza sa faca tara asta patria lor....

    Mă aşteptam să mi se spună «Ok. Mulţumim pentru ce ai făcut la DNA! Bine, rău nu contează». Bre nu inteleg fraza/argumentul asta de nicio culoare. Dar deloc. Multumim pentru ce ai facut...prapad tampenii whatever bine ca le-ai facut. Fereasca Sfantul de asa procurori/justitie care merge pe principiul asta. Cati au fost in puscarie degeaba sau cu dosare respinse sau achitari si imagine terfelita aiurea? Multumim pentru astea!? Haidi bre...

    Laura nu îl va uita. Când nu va mai avea imunitate îl va saltă și pe el și pe doamna Carmen pentru casele din Sibiu. Apoi ii va mai face un dosar pentru meditații și spălare de bani. Mai are 2 ani de imunitate și gata. Îl așteaptă Laura. O sa vedeți!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb