Lavinia Şandru va reclama proiectul "Bechtel" la Parlamentul European

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 7 mai 2007

Vicepreşedintele Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), Lavinia Şandru, i-a solicitat, duminică, ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, demararea unei anchete interne pentru clarificarea situaţiei legate de contractul privind construirea autostrăzii Braşov-Borş, atribuit prin încredinţare directă firmei "Bechtel".

De asemenea, deputatul Lavinia Şandru a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va reclama proiectul "Bechtel" la Parlamentul European şi că va sesiza Corpul de control al primului-ministru, dar şi Minis­terul Afacerilor Externe.

Potrivit vicepreşedintelui PIN, contractul cu firma "Bechtel" se ridică la valori foarte mari, dovedindu-se "oneros pentru statul român şi implicit pentru fiecare contribuabil în parte".

Lavinia Şandru aşteaptă ca ministrul Transporturilor să precizeze dacă analiza clauzelor contractului pune în evidenţă existenţa unor posibile interese cu caracter patrimonial pentru părţile semnatare.

Deputatul PIN a acuzat "mafia transpartinică" de dinainte şi de după 2004 care a permis păgubirea bugetului de stat prin creşterea nejustificată a costurilor pentru kilometrul de autostradă.

"Deşi proiectul a fost controlat la început de PSD, el a beneficiat de protecţie şi din partea actualei puteri. Preşedintele Traian Băsescu a criticat în repetate rânduri, în campania electorală din 2004, modalitatea de atribuire a contractului către firma , dar, odată ajuns la Cotroceni, n-a mai spus nimic. Nici miniştrii democraţi ai Trans­porturilor nu au încercat în niciun fel să facă lumină în acest caz", a susţinut Lavinia Şandru.

Vicepreşedintele PIN a afirmat că societăţile "Scetaroute" şi "Bceom" au încheiat parteneriatele cu "Bechtel" prin intermediul firmei de consultanţă "CredInvest International Malta", reprezentată de Alain Mangion, care este în prezent ambasadorul Maltei în Româ­nia. De aceea, Lavinia Şandru i-a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, să precizeze dacă în procesul de acreditare a lui Alain Mangion au fost verificate toate implicaţiile de ordin patrimonial, precum şi interesele ambasadorului în ţara noas­tră.

Totodată, vicepreşedintele PIN aşteaptă de la Corpul de control al primului-ministru un punct de vedere legat de un eventual interes de natură patrimonială, având în vedere atribuirea prin încredinţare directă a contractului firmei "Bechtel".

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb