Legea incubatoarelor de afaceri - aprobată de Camera Deputaţilor

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 11 mai 2016

Legea incubatoarelor de afaceri - aprobată de Camera Deputaţilor

Proiectul de lege privind incubatoarele de afaceri a fost aprobat ieri de către plenul Camerei Deputaţilor. Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), fost ministru al IMM-urilor în guvernarea Ponta, a declarat: Am iniţiat acest proiect de lege ocupând funcţia de ministru ca instrument inovator pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Se va atinge astfel, dezideratul Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea IMM-urilor - Orizont 2020, şi anume acela că România poate să devină ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Estul Europei. CNIPMMR va promova activ această lege în rândul membrilor privind dezvoltarea şi susţinerea incubatoarelor de afaceri. Având în vedere existenţa unui context legislativ, apreciem în acest moment ca fiind oportun susţinerea financiară a incubatoarelor de afaceri prin lansarea unui apel dedicat a Programului Operaţional Regional, axa 2.1.".

Legea privind incubatoarele de afaceri reglementează regimul juridic de înfiinţare şi funcţionare a acestora, prin acordarea de facilităţi pentru stimularea înfiinţării incubatoarelor de afaceri, pentru crearea de noi locuri de muncă, diversificarea economiilor şi crearea unui mediu antreprenorial în cadrul comunităţilor locale.

Incubatorul de afaceri este o structură de sprijin a afacerilor, gestionată de un administrator, care urmăreşte crearea unui mediu favorabil, sustenabil, pentru întreprinderile mici şi mjlocii nou înfiinţate stimulându-le potenţialul de dezvoltare şi de viabilitate, ajutându-le să se dezvolte în perioada de început, prin asigurarea unor facilităţii comune şi a suportului managerial necesar.

Pot fi fondatori ai unui incubator de afaceri autorităţile publice locale, instituţia sau consorţiul de instituţii de învăţământ superior acreditate, institutele, centrele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare, camerele de comerţ sau persoane juridice de drept privat.

Tipurile de incubatoare de afaceri care se pot înfiiinţa sunt: cu portofoliu mixt; tehnologic; academic; agro-incubator; social; virtual; pentru activităţi nonagricole în mediul rural.

Acordarea titlului de incubator de afaceri se face prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale cu atribuţii în domeniul întreprinderilor mci şi mijlocii.

Perioada de valabilitate a titlului de incubator de afaceri este de 10 ani, putând fi prelungit pentru perioade similare.

Serviciile oferite de administratorul incubatorului de afaceri sunt: preincubare, pentru o perioadă maximă de 6 luni; incubare - pentru un ciclu de incubare de maxim 3 ani; accelerator de afaceri -pentru o perioadă maximă de 2 ani. Facilităţile acordate fondatorului incubatorului de afaceri, prin intermediul schemelor de ajutor de stat, sunt: scutirea de la plata impozitului pe teren, corespunzător terenului aferent infrastructurii incubatorului de afaceri; scutirea de la plata impozitului pe clădiri, corespunzător clădirilor care fac parte din infrastructura incubatorul de afaceri; scutiri de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale; alte facilităţi care pot fi acordate, potrivit legii, de autorităţile administraţiei publice locale sau centrale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb