Legea privind carantina a fost publicată în Monitorul Oficial

S.B.
Miscellanea / 18 iulie 2020

Legea privind carantina a fost publicată în Monitorul Oficial

Legea privind carantina şi izolarea, adoptată joi seară de Senat, ca for decizional, şi promulgată azi de preşedintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, în Monitorul Oficial nr. 634 din 18 iulie au fost publicate Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic şi Decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind promulgarea acestei legi.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, sâmbătă, 18 iulie a.c., decretul privind promulgarea Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic (PL-x 418/07.07.2020), a anunţat, anterior, Administraţia Prezidenţială.

Senatul a adoptat joi seară, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind carantina şi izolarea. Raportul de admitere cu amendamente al Comisiei juridice şi iniţiativa legislativă au fost adoptate de plenul Senatului cu 115 voturi "pentru", opt "împotrivă" şi trei abţineri, potrivit news.ro.

Legea carantinei, a cărei formă finală a fost decisă de Senat, prevede că personalul medical poate fi detaşat fără concurs şi beneficiază de o plată suplimentară de 50% din salariu, plus o diurnă de 2%. Izolarea persoanelor bolnave sau purtătoare ale "agentului înalt patogen", dar care nu prezintă simptome, poate fi făcută pentru maxim 48 de ore, însă medicul poate recomanda prelungirea măsurii. A fost eliminată complet din lege "carantina bunurilor", însă au fost introduse reglementări în situaţia posibilei infectări a minorilor. Orice persoană poate contesta în instanţă actele administrative normative cuprinse în legea carantinei. Soluţionarea va fi făcută în maximum 15 zile, iar apelul la decizia primei instanţei va fi judecat de un complet format din 5 judecători de la ÎCCJ, care se pronunţă în termen de 5 zile de la sesizare

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnule Presedinte al Romaniei, doamnelor si domnilor din Parlamentul Romaniei, de la CL, de la CCR, din Justitia romana. Doamnelor si domnilor de la CPS ale M.Ap.N, M.A.I, si..

    Ce ar insemna daca Guvernul Romaniei ar schimba acum printr-un OUG, textul promulgat de Presedintele Romaniei si publicat in M. Of. acestei legi, pana ca aceasta lege sa intre in vigoare si sa-l faca asa cum vor ei. Si apoi Legea carantinarii sa intre in vigoare!!!!!, asa schimbata, continand prevederile din ordonanta.  

    Nu se poate asa ceva !!!!!, o sa spuneti D-voastra cu totii.  

    Da, dar Legea 223/2015 asa a fost schimbata si a intrat (zic unii) in vigoare.  

    Domnule Presedinte al Romaniei, doamnelor si domnilor din Parlamentul Romaniei, de la CL, de la CCR, din Justitia romana, doamnelor si domnilor de la CPS ale M.Ap.N, M.A.I, si..,  

    Textul numit Legea 223 privind… asa cum se aplica astazi este o rusine pentru democratie. O incalcare a constitutiei privind ordonantele (care nu pot intra in vigoare direct ca lege), rolul Parlamentului si atributiunile Presedintelui Romaniei, o incalcare a drepturilor cetatenilor.  

    Nimeni nu poate schimba un text de lege, promulgat si publicat in M. Of.,  

    Guvernul nu poate face legi.  

    Dar Guvernul Ciolos a "putut" si nimeni dintre domniile voastre nu a reactionat.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb