• Eugen Nicolăescu a acceptat propunerile partenerilor de dialog social privind reforma în Sănătate
Forma actuală a proiectului de lege privind reforma în sănatate, care conţine punctele de vedere ale patronatelor şi sindicatelor, este considerată "mult mai convenabilă", pentru partenerii de dialog social, decît cea anterioară.
Ministerul Sănătăţii a acceptat observaţiile partenerilor de dialog social, formulate pe marginea proiectului de lege privind reforma în sănătate.
Totuşi, Ioan Cezar Corâci, preşedintele Uniunii Generale a Indus-triaşilor din România (UGIR-1903) a declarat, ieri, că "partenerii de dialog social, respectiv patronatele şi sindicatele, vor sancţina orice eventuală încercare de schimbare a modului de gestionare a fondurilor pentru sănătate, prevăzut în acest proiect de lege, aşa cum a fost în final formulat".
• Patronii acuză Guvernul că încearcă să impună un "absolutism administrativ"
Preşedintele UGIR-1903 este de părere că procedura politică prin care guvernul îşi asumă răspunderea în impunerea unor acte normative, fără consultarea Parlamentului, poate fi înţeleasă, pînă la o anume limită, ca făcînd parte din mecanismele politice de guvernare. Pe de altă parte, domnia sa consideră că "ignorarea totală a punctelor de vedere formulate de sindicate şi patronate devine deja un joc periculos cu democraţia, care poate conduce la un absolutism administrativ". În acest sens, Ioan Cezar Corâci a făcut referire la mult-dezbătutele modificări asupra Legii patronatelor, despre care domnia sa spune că sînt inutile şi se aplică unei legi "la fel de inutile şi singulare pe plan european".