"Lenovo" a lansat laptopul ThinkPad T400s

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 iunie 2009

"Lenovo" a lansat laptopul ThinkPad T400s, creat pentru a le oferi utilizatorilor un PC subţire şi uşor, dar în acelaşi timp puternic şi cu numeroase funcţii. Designerii de la Lenovo s-au concentrat asupra fiecărui detaliu, iar noul laptop include o serie de îmbunătăţiri semnificative, create pentru a-l face mai intuitiv şi mai simplu de utilizat, îmbunătăţind astfel experienţa de calcul în ansamblu.

Inspirat de cel mai subţire şi uşor notebook al său cu funcţii complete, ultraportabilul ThinkPad X300, Lenovo a creat cel mai nou model al său, ThinkPad T400s, ultrasubţire - doar 21 mm (în punctul cel mai subţire) - şi extrem de uşor - sub 1,8 kg (Model echipat cu accumulator cu 6 celule). Acest laptop are un cadru atât de subţire datorită mai multor elemente: ecranul LED de 14,1 inci, sistemul de stocare SSD şi tehnologia Top Cover Roll Cage lansată prima dată cu modelul ThinkPad X300 şi ajunsă acum la a doua generaţie. Carcasa din fibră de carbon monococă care împarte acelaşi principiu de construcţie cu cele folosite pentru proiectarea avioanelor şi bicicletelor, contribuie la menţinerea acestui notebook la o greutate foarte mică, deşi modelul este surprinzător de robust. Cu acest design, laptop-ul cântăreşte cu aproape 20% mai puţin decât predecesorul său ThinkPad T400, fiind mult mai subţire şi mai uşor decât modelele concurente Dell E6400 şi HP 6930P.

"Am creat produse asemeni modelului ThinkPad T400s pentru a aduce notebook-uri subţiri şi uşoare în zona mainstream a utilizatorilor din marile corporaţii," a declarat Peter Hortensius, Senior Vice President, ThinkPad, Lenovo. "Am folosit un design atent gândit, echilibrând nevoia de a obţine o mai bună portabilitate cu nivelul ridicat de performanţă şi uşurinţă în utilizare", a continuat oficialul Lenovo.

Dotat pentru performanţă

Seria ThinkPad T este alcătuită din cele mai puternice şi mai performante laptop-uri de la Lenovo. Laptop-ul ThinkPad T400s permite utilizatorilor să se bucure de tot ce poate fi mai bun în domeniu: mobilitate într-un model subţire şi uşor, fără a sacrifica însă nivelul ridicat de performanţă, atât de necesar.

Laptop-ul este dotat cu:

- Variante de procesoare Intel 2.53 GHz Core2Duo (voltaj standard) şi grafică;

- Variante de sisteme de stocare SSD cu capacitate de până la 128 GB sau stocare HDD de până la 250 GB;

- DVD burner sau Blu-Ray player de 9.5 mm;

- Ethernet, WiFi, Bluetooth şi opţional WWAN;

- Slot Express Card de 34mm sau cititor de card multimedia 5-in-1

- Acumulator cu durată de viaţă de aproape şase ore;

- Susţine până la două monitoare printr-un Display Port şi conector VGA

- Întruneşte criteriul Energy Star 5.0 pentru eficienţă energetică

- Port USB/eSATA încorporat

De asemenea, Lenovo lansează pe piaţă trei opţiuni noi pentru utilizatorii de laptop ThinkPad T400s care doresc să îşi extindă spaţiul de lucru conectându-se la alte periferice, cum ar fi mouse sau tastatură, imprimantă sau monitor. ThinkPad Port Replicator Series 3, ThinkPad Mini-Dock Series 3 şi ThinkPad Mini Dock Plus 3 au facilitate rapidă ce asigură docking "rip and go" într-un singur pas şi includ o gamă întreagă de sisteme de susţinere multi-monitor, acoperind în acelaşi timp o diversitate de cerinţe, cum ar fi suport pentru USB, Display Port şi eSATA.

Cum tot mai multe persoane utilizează PC-urile pentru comunicaţii unificate la birou, acasă sau în călătorii, Lenovo şi-a optimizat cel mai recent model de laptop, pentru a simplifica apelurile voice over Internet Protocol (VOIP). Există trei ingrediente principale pentru o experienţă VOIP de înaltă calitate: calitatea imaginii, calitatea sunetului şi calitatea conexiunii în reţea. Pentru o experienţă video excelentă, Lenovo a dotat laptop-ul cu o cameră de 2 megapixeli, îmbunătăţind astfel calitatea imaginii, chiar şi în condiţii de iluminare slabă. De asemenea, Lenovo a mărit de mai bine de două ori volumul speaker-ului, faţă de nivelurile audio ale laptop-ului ThinkPad T400, şi a adăugat un switch toggle foarte comod în partea de sus a tastaturii, cu care utilizatorul poate modifica volumul audio. În sfârşit, gama Lenovo de opţiuni pentru conectivitate oferă utilizatorilor flexibilitate în alegerea variantei de conectare online.

Zgomotul generat de tastatură în timpul folosirii poate fi supărător în timpul unei tele-conferinţe. Din acest motiv, Lenovo a optimizat plasarea microfonului şi a adăugat microfoane dual digitale, reducând astfel zgomotul de fond şi îmbunătăţind claritatea sunetului transmis. Pentru ca utilizatorii să ştie când este activată opţiunea "mute", Lenovo a adăugat butoane separate pentru speaker şi "mute", cu leduri care să indice care funcţie este pornită. Pentru o experienţă VOIP şi mai rapidă, utilizatorii pot activa aplicaţii VOIP utilizând o combinaţie de taste - "Fn" şi "F6".

Pentru un nivel sporit de confort, Lenovo a adăugat opţiunea de pornire a laptop-ului printr-o simplă trecere a degetului utilizatorului peste cititorul de amprentă digitală. În plus, un port USB aflat permanent în funcţiune menţine încărcate MP3 playerele, camerele şi alte periferice, când laptop-ul este în modul "standby" sau "hibernate".

Laptop-ul ThinkPad T400s este disponibil chiar acum prin intermediul partenerilor de afaceri Lenovo. Modelele încep de la preţul de aproximativ 1599 USD. ThinkPad Port Replicator Series 3, Mini Dock Series 3 şi Mini Dock Plus Series 3 vor fi şi ele disponibile imediat.

Lenovo (HSKE: 992) (ADR:LNVGY) este o companie dedicată construcţiei unor computere personale excepţionale din punct de vedere tehnologic. Modelul de afaceri al companiei Lenovo este bazat pe inovaţie, eficienţă operaţională şi satisfacţia consumatorilor, dar şi pe investiţii pe pieţele în dezvoltare. Formată in urma achiziţiei IBM Personal Computing Division de către Grupul Lenovo, compania dezvoltă, construieşte şi vinde în întreaga lume produse şi servicii tehnologice de înaltă calitate, sigure şi uşor de folosit. Lenovo are centre mari de cercetare în Yamato, Japonia; Beijing, Shanghai şi Shenzhen, China; şi Raleigh, North Carolina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb