Lensa a înregistrat venituri de aproape 207 milioane lei în 2023

R.S.
Companii / 12 martie

Lensa a înregistrat venituri de aproape 207 milioane lei în 2023

Retailerul român de optică, Lensa, a încheiat anul 2023 cu o reţea de 85 de magazine şi cu venituri de aproape 207 milioane de lei. Lensa a inaugurat anul trecut 45 de magazine noi, dintre care patru au fost deschise în Republica Moldova, iar restul în România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, în 2023, Lensa a consemnat o creştere a cifrei de afaceri de 54%, principalele categorii cu cea mai mare pondere fiind în continuare ochelarii de vedere, care au generat 76% din vânzări, urmaţi de ochelarii de soare, cu o pondere de 10% din totalul veniturilor. Celelalte categorii de produse, precum ochelarii pentru sport, ochelarii pentru calculator, lentilele de contact de vedere şi colorate, dar şi accesoriile au generat 14% din veniturile companiei.

"Rămânem dedicaţi excelenţei şi ne propunem ca pe viitor, din poziţia de lideri, să depunem toate eforturile necesare pentru a le oferi clienţilor noştri produse de excepţie şi tehnologii de ultimă oră pentru toate nevoile de optică", a declarat Daniel Crăciun, CEO şi fondator Lensa, se arată în comunicat.

Anul trecut, Lensa a continuat strategia de expansiune accelerată şi a investit 30 de milioane de lei faţă de cele 10 estimate la început de an şi a ajuns şi în alte 14 oraşe din România, pe lângă cele în care compania era prezentă deja. Printre acestea, se numără Satu Mare, Piatra Neamţ, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe şi altele. În 2023, Lensa a marcat şi prima trecere peste graniţele României şi a inaugurat patru magazine în Chişinău, Republica Moldova. Astăzi, compania dispune de o suprafaţă totală comercială de 10.627 mp, cu 23 de magazine stradale şi 62 de magazine situate în mall-uri şi centre comerciale, informează comunicatul.

La finalul anului trecut, echipa Lensa era formată din circa 800 de persoane, iar compania le oferise clienţilor încă 927 de mii de consultaţii optometrice gratuite, pe lângă cele 1 milion de consultaţii oferite gratuit în anii precedenţi, relatează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb