LEONARD ORBAN CONSIDERĂ:  Dezvoltarea sectorului privat depinde de o mai strînsă relaţie între companiile private şi autorităţi

Ziarul BURSA #Companii / 20 aprilie 2006

O relaţie mai strînsă de colaborare între companiile din sectorul privat cu autorităţile ar conduce la decizii mai bune din punct de vedere legis-lativ, a arătat ieri secretarul de stat din Ministerul Integrării Europene, Leonard Orban, citat de Rompres.

În opinia sa, este necesară identificarea oportunităţilor legate de finanţarea care va veni de la UE, iar în acest context, pentru a beneficia de fonduri, românii trebuie să aibă proiecte solide. După aderare, România va suferi modificări atît la nivel economic cît şi la cel politic, iar pe termen mediu şi lung modificările structurale din economie vor fi semnificative. Vor exista sectoare care ale economiei care se vor dezvolta puternic, lucru va duce la creşterea competiţiei.

O altă problemă cu care s-ar confrunta românii ar fi, potrivit lui Orban, evoluţia crescătoare a preţurilor la utilităţi, iar o ramură a economiei precum industria îngrăşămintelor ar putea fi grav afectată dacă nu vor exista noi tehnologii. România va primi după aderare fonduri structurale de trei ori mai mari decît fondurile de preaderare, obiectivele principale pentru sectorul IMM-urilor fiind de a creşte contribuţia pînă la 20% din Produsul Intern Brut pînă în 2015.

Orban a subliniat că există la nivel mondial o competiţie între marile economii, un exemplu în acest sens fiind economia chineză, care o va depăşi în 2010 pe cea a Germaniei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb