LEONARDO BADEA (ASF): Reuniuni strategice de nivel înalt organizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară la Bucureşti

I.L.
Piaţa de Capital / 30 mai 2019

Leonardo Badea (Sursă foto: Twitter)

Leonardo Badea (Sursă foto: Twitter)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a găzduit la Bucureşti, în luna mai, întâlnirile Consiliilor Supraveghetorilor (Board of Supervisors) ale Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA) şi ale Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA), se arată într-un comunicat de presă remis astăzi, Redacţiei noastre.

Aceste evenimente fac parte din seria întâlnirilor organizate anual de forurile de decizie ale celor două autorităţi.

În cadrul întâlnirii Strategy Day a EIOPA discuţiile s-au axat pe interacţiunea dintre instrumentele micro şi macro prudenţiale pentru gestionarea riscurilor la adresa stabilităţii financiare din perspectiva sectorului de asigurări, precum şi pe aplicarea unor tehnologii inovative în activitatea de supraveghere.

ESMA a discutat informal la rândul său cu membrii Consiliului Supraveghetorilor pe marginea obiectivelor strategice ale ESMA pentru următorii ani, precum şi cadrul pentru protecţia investitorilor.

"Ca membru al EIOPA şi ESMA susţinem activitatea celor două autorităţi europene, atât la nivel de decizie cât şi în cadrul grupurilor de lucru şi al comitetelor permanente, prin implicarea membrilor conducerii ASF şi a experţilor noştri. Ne bucurăm că am fost gazda acestor două reuniuni strategice, de nivel înalt, care au prilejuit un dialog de conţinut pe marginea unor subiecte relevante, de actualitate pentru dezvoltarea pieţelor financiare", a declarat Preşedintele ASF, domnul Leonardo Badea.

ASF este o autoritate activă la nivel european şi internaţional având o contribuţie directă la activitatea instituţiilor europene precum EIOPA, ESMA, Comitetul European pentru Risc Sistemic (ESRB) şi internaţionale precum Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări (IAIS), Organizaţia Internaţională a Comisiilor de Valori Mobiliare (IOSCO) şi Organizaţia Internaţională a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da. Ceva remarcabil și esențial pentru ASF și pentru piețele financiare. Este de lăudat. Dar...vezi tu Leo... titlul pompos și grandios impresionează cititorii simpli, necunoscători. Întâlnirile cu ESMA și EIOPA sunt o banalitate pentru ASF. Sunt în fișa postului. Sunt regula de zi cu zi. Pentru asta iei 15000 de euro. Toți angajații colaborează mai mult sau mai puțin (aici nu mă refer la cei partidiștii și securiștii din ASF) cu aceste autorități zilnic. Adică..e cam penibil să te lauzi cu așa ceva. Nu este nimic remarcabil sau excepțional. Remarcabil și excepțional este faptul că unul ca tine ajunge să reprezinte o instituție esențială la acel nivel. Este ca și cum un doctor s-ar lauda în ziare că a tratat un pacient. [...]: este ca și cum un cultivator de tomate s-ar lăuda că a vândut roșii la market (tomate...PSD..Dragnea..aluzie :-). Te lauzi că îți faci treaba pentru care ești plătit? Trebuia să bagi și Banca Mondială că sună mai bine. De ESMA și EIOPA nu știu mulți nici din ASF dar din afara sa.....oricum e un început. De le articole cu educația financiară la articole din astea este o evoluție. Țară fără viitor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb