L'Equipe scrie despre campionul epuizat David Popovici

O.D.
Sport / 26 iulie 2023

L'Equipe scrie despre campionul epuizat David Popovici

Mare favorit şi campion en-titre, românul David Popovici a cedat în ultimii metri şi nu a mai urcat pe podiumul probei de 200 m, câştigată de Matthew Richards, scrie lequipe.fr, care povesteşte cum a trăit campionul eşecul de la Fukuoka.

Înainte de a răspunde la întrebările jurnaliştilor în coridorul lung al zonei mixte, David Popovici a spus pur şi simplu că "trebuia să se aşeze". Epuizat, românul s-a dus să găsească un scaun în capătul celălalt. După câteva minute, cu fizioterapeutul său alături, a sosit presa. O singură întrebare pentru a înţelege eşecul său uriaş de la 200 de metri, unde a terminat în agonie şi pe locul 4, în 1'44''90.

Ce s-a întâmplat în ultimii 50 de metri, înotaţi în 28'12? "A fost groaznic. Da, a fost groaznic", repetă el. "Dar înseamnă că ceva poate fi îmbunătăţit, iar acesta este un lucru bun. Dacă faci o cursă perfectă, ştii că aproape ţi-ai atins limita şi nu poţi face nimic mai bun. Mă bucur că mi se întâmplă acum, sunt sigur că are sens şi voi învăţa din asta". Chiar în spatele lui, antrenorul său, Adrian Rădulescu, îl ascultă şi zâmbeşte. Probabil că se gândeşte că sfatul său de a se inspira de la stoici nu este în zadar. Cu atât mai mult în momente ca acestea.

Revenire la 100 m

Până acum, tânărul de 18 ani a reuşit totul. Chiar şi examenul de Bacalaureat din iunie. În urmă cu un an, la Budapesta, el a distrus totul câştigând titlurile mondiale la 100 m şi 200 m. Câteva luni mai târziu, la Roma, la Campionatele Europene, a doborât recordul mondial la 100 m în 46''86. În decurs de un an, a devenit o vedetă, a mai punctat publicaţia franceză.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu i nimic...a pierdut o cursa si o medalie! Nu este robot!

    Imi place atat de mult de David!!!! 

    A plecat prea tare si a capotat pe final.200m nu e o cursa scurta...

    Te sustinem, David Popovici!

    Poate nu stiați, dar datorită acestui copil de excepție s-a umplut bazinul 23 August cu copii care vor să-l urmeze...mai ales ca David vine dimineață la 7 și se antrenează aici între concursuri.

    Sa-si vada frantujii de treaba lor,nu este cazul sa-i planga de mila lui David.Invidiosi,barfitori,limi tati,asta sunt.Sunt bucurosi ca l-au vazut pe David epuizat,ce sa-ti povestesc!Sacalii!

    David Popovici este campionul nostru chiar daca de data asta a iesit pe locul 4. Avem incredere in el si il sustinem. Ii multumim pentru succesele obtinute pana acum si ii dorim cat mai multe in continuare. Un exemplu de modestie de la care ar trebui sa invete oricine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb