LG a afişat un profit trimestrial peste aşteptări, de 685 milioane dolari

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 22 octombrie 2009

LG Electronics Inc., cel de-al doilea producător de televizoare LCD din lume, a afişat în al treilea trimeatru un profit peste aşteptări, susţinut de livrările record de televizoare şi de vînzările mai mari de dispozitive, relatează Bloomberg.

Profitul net a crescut în al treilea trimestru la 807,2 miliarde woni (685 milioane dolari), de la 24,9 miliarde woni în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat marţi compania. Analiştii estimau, în medie, un profit trimestrial net de 734 miliarde woni. Vânzările, inclusiv cele ale diviziilor internaţionale, au crescut cu 16%, la 13.900 miliarde woni.

LG ar putea înregistra în al patrulea trimestru cel mai mic profit operaţional din ultimul an, în contextul în care compania majorează cheltuielile pentru a-şi mări cota de piaţă şi pe fondul intensificării concurenţei, potrivit analiştilor din cadrul Nomura Holdings Inc.

LG a anunţat că profitabilitatea va scădea în al patrulea trimestru, faţă de trimestrul precedent, din cauza scăderii preţurilor şi a majorării cheltuielilor.

"Rezultatele din al treilea trimestru au fost bune. Previziunile pentru al patrulea trimestru sunt nesigure, iar piaţa vrea să vadă dacă rezultatele din trimestrul al treilea sunt sustenabile", a declarat Im Jeong Jae, manager în cadrul Shinhan BNP Paribas Asset Management Co.

Profitul operaţional, care rezultă scăzând din valoarea vânzărilor costul bunurilor vândute şi cheltuielile administrative, a crescut în trimestrul trei cu 49%, la 850,2 miliarde woni. Analiştii consultaţi estimau că LG va afişa venituri de 14.200 miliarde woni şi un profit operaţional de 762 miliarde woni.

Profitul diviziei de home-entertainment, ce prduce televizoare şi playere DVD, a crescut de peste şapte ori, la 254,8 miliarde woni. Vânzările au avansat cu 24%, la 4.930 miliarde woni.

LG, care a vândut în al treilea trimestru un număr record de 4,01 milioane de televizoare LCD, a estimat luna trecută că va vinde 25 milioane de televizoare în 2010, faţă de 17 milioane în acest an, în timp ce livrările de televizoare plasma ar putea creşte cu 33%, la 4 milioane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb