LG nu va mai produce televizoare cu plasmă

E.D.
Companii #Bunuri de Larg Consum / 28 octombrie 2014

Grupul sud-coreean LG Electronics a anunţat că va închide divizia de producţie a televizoarelor cu plasmă până la sfârşitul lunii noiembrie, pentru a se concentra pe televizoarele cu cristale lichide şi cele cu tehnologie OLED, transmite Reuters.

Într-un comunicat bursier, LG a precizat că decizia adoptată marţi de Consiliul de Administraţie reflectă scăderea cererii pentru televizoare cu plasmă, în condiţiile în care aceste operaţiuni au fost responsabile pentru 2,4% din veniturile înregistrate în anul 2013 de LG.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă NPD DisplaySearch, în anul 2015 vânzările globale de televizoare cu plasmă vor scădea până la 500.000 de unităţi, de la 5,2 milioane unităţi în 2014, în condiţiile în care televizoarele LCD au devenit principalul produs de pe piaţa globală.

"Am încercat să menţinem aceste activităţi cât mai mult timp posibil. Însă în pofida eforturilor noastre aceste activităţi nu mai reprezintă o afacere viabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al LG, Ken Hong.

Analiştii susţin că displayurile cu plasmă nu pot să concureze cu LCD-urile în ceea ce priveşte rezoluţia ecranului şi de asemenea consumă mai multă energie electrică şi generează mai multă căldură decât un LCD. "Toţi aceşti factori combinaţi îi determină pe marii producători să se concentreze pe tehnologia LCD", a declarat analistul IBK Securities, Eo Kyu-jin.

Grupul japonez Panasonic Corp a anunţat încă din luna octombrie a anului trecut că va renunţa la producţia de televizoare cu plasmă iar în luna iulie a acestui an firma sud-coreeană Samsung SDI Co Ltd a anunţat şi ea că va înceta producţia de paneluri cu plasmă la finele lunii noiembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb