Liceul "Dunărea" din Galaţi, reabilitat cu fonduri europene

Ana Felea
Miscellanea / 14 iunie 2023

Liceul "Dunărea" din Galaţi, reabilitat cu fonduri europene

Primăria municipiul Galaţi a anunţat că s-au încheiat lucrările de reabilitare la una dintre unităţile de învăţământ cu tradiţie în judeţ. Este vorba despre un liceu construit în urmă cu aproape patru decenii, iar lucrările au vizat întreaga clădire, valoarea lor ridicându-se la 2,5 milioane de lei, bani obţinuţi printr-un proiect cu fonduri europene.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: "Copiii trebuie să aibă cele mai bune condiţii, mai ales când vorbim de formarea şi dezvoltarea lor. Mă bucur că am dus la bun sfârşit acest proiect important, într-o zonă populată a oraşului, Liceul Dunărea fiind un adevărat reper".

Lucrările din cadrul acestui proiect au presupus termoizolarea completă a clădirii, înlocuirea tâmplăriei exteriorare şi montarea unor pompe de căldură care vor duce la o reducere consistentă a consumumului de energie pentru încălzire. În plus, s-au realizat finisaje interioare, lucrări de zugrăvit, lucrări la instalaţiile de iluminat etc.

Obiectivul proiectului a constat în creşterea performanţei energetice a imobilului, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental, a sănătăţii elevilor şi îmbunătăţirea calităţii actului educaţional.

Liceul Teoretic "Dunărea" este situat în municipiul Galaţi, în cartierul Micro 18, pe strada Oltului nr. 24A. Unitatea de învăţământ a fost construită în anul 1986, are regimul de înălţime S+P+2E şi o suprafaţă construită 824 mp. La acest liceu învaţă aproximativ 700 de elevi.

Primăria municipiului Galaţi a realizat deja 20 de obiective de investiţii ce au vizat tot atâtea unităţi de învăţământ din oraş. Mai mult, sunt în diverse stadii alte 30 de proiecte pentru modernizarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb