Liderii statelor G7 au convenit asupra creării unui ''Club al Climatului'', menit să consolideze şi să extindă cooperarea în combaterea încălzirii globale şi care se va concentra în acest scop pe măsuri în sectorul industrial, relatează astăzi agenţiile AFP şi EFE, conform Agerpres.
Acest club va fi un ''forum interguvernamental de mare ambiţie'' şi deschis tuturor ţărilor, notează liderii celor şapte state în declaraţia finală a summitului lor care a avut loc în Germania.
''Invităm partenerii noştri, în special principalii emiţători (de gaze cu efect de seră n.red), membrii G20 şi alte economii în dezvoltare şi emergente să intensifice discuţiile şi consultările cu noi'', în special pentru a promova tranziţia energetică şi a accelera procesul de renunţare la carbon, au indicat în declaraţie liderii celor şapte puteri.
''Remarcăm cu preocupare că în aceste momente nici ambiţiile climatice globale şi nici implementarea lor nu sunt suficiente pentru atingerea obiectivelor Acordului de la Paris prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră'', deplâng liderii G7 în declaraţia finală a summitului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2022, 16:15)
Titlul corect ar fi:
"Liderii G7 lansează "Clubul Climatului" pentru jefuirea omului de rând și implementarea doctrinei de la Davos: nu vei deține nimic și vei fi bucuros"
2. E o alianță
(mesaj trimis de Anonim în data de 28.06.2022, 16:25)
E o alianță satanist- masonică pentru jefuirea omului de rând, având ca pretext schimbările climatice.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.06.2022, 07:23)
Impactul cel mai mare asupra climei o are sectorul aeronautic, nu atat prin noxele emanate de aeronave, cat prin zgomotul pe care il produc acestea, in special aeronavele cu elice.
Este arhicunoscut faptul ca zgomotul puternic produce condensarea vaporilor de apa.
La inaltimi mari, pe traseele de circulatie intensa, zgomotul facut de aeronave impiedica formarea norilor nimbus, aducatori de ploaie. Si de aici, urmeaza dereglarea circulatiei benefice, naturale a norilor.
Ca urmare, in unele zone ploile au aspect catastrofal (ca in Birmania) iar in alte zone, cu circulatie intensa pe culoarele internationale de zbor, seceta este deosebit de severa (nordul Italiei, Romania, ungaria )
Daca se dorea, putea sa fie observat ca an de interes, anul de pandemie in care zborurile ai fost oprite. In acel an clima s-a schimbat in bine, a reintrat in unele zone pe fagasul normal.
Asa ca in mod cert, aviatia produce cele mai mari dereglari climatice si este raspunzatoare de marile catastrofe meteorologice. Lumea trebuie sa se indrepte iar spre transportul pe caile ferate, cel mai "verde" sistem de transport.