Liderul PSD renunţă la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

A.P.
Politică / 9 iulie 2020

Liderul PSD renunţă la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a pus în discuţie, în şedinţa de luni a partidului, oportunitatea depunerii moţiunii de cenzură, pe motiv că nu este prioritatea românilor în acest moment, dar şi organizarea Congresului, au confirmat mai multe surse de la vârful partidului, conform G4media.

Mai mulţi lideri locali ar fi susţinut în şedina Biroului Permanent Naţional al partidului moţiunea de cenzură, admiţând însă că ar putea fi o capcană. Gabriela Firea şi Olguţa Vasilescu ar fi spus că nici acum, nici în toamnă nu ar fi oportun să dea jos guvernul cu argumentul că i-ar da ocazia premierului Orban să se victimizeze şi să acuze PSD pentru criza politică generată în plină pandemie.

Moţiunea de cenzură - context. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat duminică seara că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură, care "100% va trece" de votul Parlamentului. PSD vrea să propună un prim-ministru economist. "Vom depune o moţiune de cenzură şi această moţiune de cenzură va trece", a declarat Ciolacu la Antena 3, potrivit Agerpres. Liderul social-democraţilor a spus că o primă formă a textului moţiunii a fost deja schiţată de senatorul Şerban Nicolae şi că s-au strâns până în prezent 204 semnături de susţinere.

Liderii PSD au pus în discuţie la şedinţa de luni şi oportunitatea organizărăii Congresului care să aleagă noua conducere a partidului, argumentând că starea de alertă s-ar putea prelungi din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare.

Oficial, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că imediat după încetarea stării de urgenţă va avea loc congresul PSD, scrie sursa.

"Se va ţine imediat după încetarea stării de alertă, nu vrem să facem adunări publice în starea de alertă, aşa cum, din nefericire, guvernanţii obişnuiesc să facă. (...) Noi sperăm, sincer, că această stare de alertă nu va fi prelungită în condiţiile actuale şi există nenumărate motive, le-am menţionat şi în conferinţele de presă şi în ieşirile conducerii partidului, şi, în consecinţă, noi sperăm să intrăm într-o relativă normalitate după data de 17 iulie, atunci putând să organizăm şi noi un Congres în condiţii normale", a spus Romaşcanu.

Potrivit acestuia, membrii partidului au solicitat ca acest congres să nu se desfăşoare online, însă este necesar ca până la alegerile locale să existe o echipă de conducere.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cred ca in apropierea alegerilor nu ar fi utila o noua criza politica. In Noiembrie trecut majoritatea partidelor au dorit schimbarea guvernului dand gir PNL sa administreze . Sa lasam acum ca la alegerile parlamentare poporul sa hotarasca.Personal consider ca Presedintele ,PNL, si toti cei care au constituit majoritatea au vrut sa oreia direct sau indirect puterea. Sa asteptam acum sa vedem cum va judeca poporul ,

    Plin de securisti acoperiti sau doar santajati cu dosare si in PSD..la astia "da dreapta" sunt pe fata ca sa nu ne mai facem iluzii...Cum adica Ciolacule nu este oportuna o motiune de cenzura? Daca iti arde casa astepti sa ploua? Dragnea a fost singurul care i-a pus pe securisti la punct si cu ajutorul cozilor de topor din PSD si "justitia independenta" i-au fabricat dosar dupa dosar...Adica Dancila nu era buna de PM din cauza coafurii in schimb catu care a atacat leul prin speculatii, si a fost exclus din mediul bancar, e bun de ministru al finantelor si chiar propus PM...Stat securist suta la suta...ce strigau astia "da dreapta" la Timisoara in 1989? "Jos securitatea?":-)

    Tiganoiul asta securist latra ca si cainele la Luna, dar evident, nu face nimic impotriv Plavanului si a partidului acestuia de lepre galbene sau mai degraba, face "nimicul" care i se ordona!

    Maiii Vipusca,la alegeri cu toate motiunile voastre, daca luati 12 % mare lucru. Cu Lola cu tot. Stai sa vezi in septembrie cu primariile ce "actualizare" va trag romanii. O sa fiti "actualizati" asa ca tata Lola, ca se vede ca a cam luat-o vantul. E actualizata, rau bine.Asa cum o sa fiti si voi hotii hotilor. Ei nu-i prieste, vezi bine mandula. Ei, sa fie iarasi la naveta Bucuresti - Pitesti, ce mai viata. Sugativa nu gluma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb