Lion's Head Investments a achiziţionat Oregon Park

Mihaela Dan
Companii #Construcţii / 16 mai 2018

Lion's Head Investments a achiziţionat Oregon Park

Lion's Head Investments îşi face intrarea pe piaţa imobiliară locală şi anunţă achiziţia proiectului de birouri Oregon Park, deţinut de Portland Trust şi Ares Management. Proiectul constă în trei clădiri de birouri de clasă A şi este amplasat în zona de nord a Bucureştiului, informează comunicatul de presă remis Redacţiei noastre.

Tranzacţia include atât achiziţia primelor două clădiri deja finalizate din Oregon Park, A şi B, precum şi a clădirii C, aflată în stadiu de construcţie.

Robert Neale, CEO al Portland Trust,: a declarat: "Suntem încântaţi că o companie de talia Lion's Head Investments a ales Oregon Park pentru a fi prima sa investiţie din Bucureşti. Acest proiect este un adevărat parc de afaceri şi are un mix de chiriaşi excelent."

Christo Iliev, CEO al Lion's Head Investments, punctează: "Suntem impresionaţi de calitatea clădirilor şi de standardele la care lucrează dezvoltatorul, Portland Trust. Oregon Park este o completare perfectă a portofoliului nostru de clădiri de birouri, care depăşeşte în acest moment 150.000 m2 şi este evaluat la peste 310 milioane euro. Acesta este doar primul pas din planul nostru ambiţios de investiţii în România."

Finalizarea formală a tranzacţiei va avea loc în luna iunie 2018.

Complexul Oregon Park va avea în total trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafaţă închiriabilă de circa 70.000 m2. Proiectul a obţinut certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), calificativul "Excelent".

"În cadrul acestei tranzacţii, casa de avocatură Kinstellar a consiliat cumpărătorul, iar compania de consultanţă imobiliară Knight Frank şi casa de avocatură Peli Filip au consiliat vânzătorul", se mai arată în comunicat.

Portland Trust a dezvoltat mai multe proiecte de clădiri de birouri în Bucureşti, printre care: Floreasca Park, Floreasca 169, Bucharest Business Park şi Opera Center. În prezent, Portland Trust are două proiecte în construcţie, în Bucureşti- Clădirea C din Oregon Park, respectiv EXPO Business Park, situat în zona Expoziţiei, în zona de Nord.

Lion's Head este un investitor de termen lung în proprietăţi comerciale premium din Europa Centrală şi de Est şi este rezultatul unui joint-venture între fondul de investiţii sud-african, Old Mutual Property şi AG Capital. Lion's Head are un portofoliu de spaţii de birouri de 150.000 m2 şi valorează 310 milioane euro. În acest portofoliu se remarcă Polygraphia Office Center, de 35.000 m2 şi Megapark, de 75.000 m2. Ambele proiecte sunt închiriate în totalitate unor companii internaţionale.

AG Capital este un grup de invesţii activ în Sud-Estul Europei şi format din companii cu experienţă în domenii ca investiţiile, dezvoltarea, consultanţa şi administrarea activelor imobiliare. AG Capital activează în regiune de peste 25 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb