Livezi de măslini, mistuite de flăcări

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Mediu / 7 iulie 2022

Livezi de măslini, mistuite de flăcări

Incendiile ameninţă tot mai multe zone din Grecia. Pompieri susţinuţi de unsprezece bombardiere cu apă şi zece elicoptere, au luptat în ultimele zeci de ore să stingă un incendiu de vegetaţie de proporţii care ameninţă plantaţia de măslini din Amfissa, una dintre cele mai importante din centrul Greciei. Incendiul a distrus deja 300 de hectare de teren agricol şi 900 de hectare de vegetaţie, a declarat Yannis Artopios, purtătorul de cuvânt al pompierilor. Situată la baza Muntelui Parnassus şi extinzându-se până în Golful Corint, plantaţia de măslini din oraşul Amfissa, capitala prefecturii Phocida, aflată la 280 km nord de Atena, găzduieşte sute de mii de arbori, unii dintre aceştia seculari.

Incendiul a izbucnit luni după-amiază în apropiere de satul Sernikaki, la 15 km de situl arheologic Delphi (sec. IV î.Hr.), care nu este ameninţat de flăcări, potrivit autorităţilor. Înteţit de vânturi puternice de până la 70 km/h, incendiul s-a extins rapid spre plantaţia de măslini din Amfissa. La faţa locului a ajuns un important dispozitiv de pompieri pentru a lupta împotriva flăcărilor. O anchetă a fost lansată pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului. Zeci de incendii de vegetaţie de mai mică amploare au izbucnit în ultimele zile în Grecia, distrugând în principal vegetaţie şi pădure.

Serviciul de Protecţie Civilă a avertizat că, din cauza vântului puternic şi a temperaturilor de până la 35 de grade Celsius, "riscul de incendii este foarte mare" în această săptămână în unele zone. "Cincizeci şi două de incendii de vegetaţie au izbucnit în ultimele 24 de ore în toată ţara", a declarat Yannis Artopios, subliniind că departamentul de pompieri se află în alertă maximă. În estul Peloponezului, în apropiere de satul Kranidi, un incendiu de pădure a izbucnit tot luni, iar un hotel a trebuit să fie evacuat ca măsură de precauţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb