Liviu Dragnea a fost ales preşedinte al PSD cu 97%

Ziarul BURSA #Politică / 13 octombrie 2015

Liviu Dragnea a fost ales preşedinte al PSD cu 97%

Ponta: "E treaba noului preşedinte PSD să îşi facă echipa cum crede că e mai bine"

LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI

Noi schimbări în PSD

Lista deciziilor luate ieri de membrii PSD în cadrul CExN al partidului:

1. Numărul vicepreşedinţilor va fi redus la 14

2. Vor fi 4 vicepreşedinţi femei

3. Nu va mai exista funcţia de secretar executiv

4. PSD va avea opt secretari regionali 5. Şefii de filiale nu mai pot fi vicepreşedinţi sau nu mai pot avea funcţii în structura centrală

6. Valeriu Zgonea - numărul 2 în PSD

7. PSD ca avea în continuare un preşedinte executiv

8. Vicepreşedinţii vor fi aleşi în ordinea voturilor de la Congres

9. Din Biroul Permanent Naţional, care va fi mai restrâns, vor mai face parte preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi Premierul

Liviu Dragnea a obţinut funcţia de preşedinte al PSD la alegerile interne desfăşurate duminică, fiind votat de 97% dintre colegii de partid care s-au prezentat la urne, a anunţat şeful Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache.

Domnia sa a precizat: "În urma scrutinului intern de duminică, dintr-un număr de 533.189 de membri de partid, au votat într-un procent de 85,8%, "Da"- 97%, "Nu" - 2,2%, aproximativ 10.000 de membri de partid, iar voturi nule - 0,8%. Organizaţii cu cel mai mare număr de membri care au votat sunt organizaţia Bucureşti, Vrancea, Dâmboviţa, iar cu cel mai mic număr de membri - Harghita, Covasna, Călăraşi".

Premierul Victor Ponta a spus ieri că este atributul preşedintelui PSD să-şi contureze echipa cu care lucrează, adăugând că orice decizie va fi aprobată în Comitetul Executiv, inclusiv varianta unei echipe cu patru prim-vicepreşedinţi, este una "foarte bună".

"E treaba noului preşedinte să îşi facă echipa cum crede că e mai bine. Şi eu mi-am făcut echipa şase ani. E logic. E ca atunci când se schimbă antrenorul naţionalei. Ce vreţi, să joace cu echipa cum o gândise celălalt? E foarte bine, plus că orice măsuri se stabilesc în CExN sunt foarte bune", a spus Ponta, ieri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat cum vede posibilitatea ca social-democraţilor membri ai Guvernului să le fie ridicat dreptul de vot în cadrul şedinţelor conducerii PSD, Victor Ponta a replicat: "Ce dacă nu avem drept de vot? Asta să fie problema noastră (limitarea atribuţiilor - n.r.). Credeţi că trebuie să am un drept de vot sau un nedrept de vot? Cred că e important punctul meu de vedere şi, până acum, nu pot să zic că nu am avut sprijinul partidului şi al coaliţiei pentru toate lucrurile importante".

Marian Oprişan: "PSD va avea premier, indiferent cum îl cheamă"

Partidul Social Democrat "va avea premier, indiferent cum îl cheamă, până la capăt", a declarat ieri preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Întrebat dacă în eventualitatea în care s-ar deschide o poartă de negociere la Cotroceni, PSD ar trebuie să negocieze postul de premier, Marian Oprişan a răspuns: "PSD nu poate fi umilit în România de nicio altă forţă politică din acest punct de vedere fie chiar entităţi ale statului român. Eu cred că PSD a demonstrat din 2012 până acum că a guvernat foarte bine şi în folosul cetăţenilor României şi că PSD va avea premier, indiferent cum îl cheamă, până la capăt", a spus Oprişan.

El a precizat că va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD ori pentru cea de prim-vicepreşedinte în funcţie de modificările la Statutul partidului.

El a mai declarat că PSD a demonstrat în cele mai grele momente ale sale că este un partid democratic şi are o conducere democratică.

Blaga: "Noi ne dorim schimbarea lui Ponta, dar ideea lui Dragnea este năstruşnică"

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat ieri că liberalii îşi doresc schimbarea din funcţie a premierului Victor Ponta, însă a catalogat drept năstruşnică poziţia liderului social-democraţilor Liviu Dragnea privind această chestiune.

Dragnea a afirmat duminică, întrebat dacă va negocia cu preşedintele Klaus Iohannis schimbarea premierului, după alegerile din PSD, că va vorbi despre acest subiect doar dacă apar "solicitări" sau "invitaţii" pe această temă.

"Noi ne dorim schimbarea lui Victor Ponta, dar nu pot să înţeleg poziţia dlui Dragnea. Adică ce-i cere dlui preşedinte şi cine îi dă dreptul să îi ceară asta? Altă idee năstruşnică. Avem o Constituţie care spune exact paşii care trebuie făcuţi în momentul în care PSD, în sfârşit, poate ajunge la concluzia că dl Ponta, în fruntea Guvernului, face mult rău României şi lor, că altfel nu i-ar interesa", a spus Blaga, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Tot ieri, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că liberalii au discutat şi despre alegerile din PSD: "Am discutat cu interes tema alegerilor din PSD şi concurenţa pe care dl Dragnea şi-a făcut-o singur şi am apreciat că inclusiv persoane care nu sunt membre PSD au votat pentru candidatura dlui Dragnea, ba chiar unii colegi au întrebat în glumă dacă vreo persoană decedată a votat această candidatură. Nu ştim răspunsul, dar probabil nu este relevant. Un candidat unic la PSD este întotdeauna o dovadă de democraţie. Este o dovadă că PSD a ajuns pe culmi înalte în ceea ce priveşte reforma".

Senatorul Igaş (PNL) despre alegerile PSD: Politica nu este nici distracţie, nici întrecere în simpatii

Senatorul PNL Arad Constantin Traian Igaş, membru în Biroul Politic Naţional al liberalilor, a afirmat, ieri, că alegerile desfăşurate duminică în Partidul Social Democrat au fost "un fastuos şi trist elogiu adus politicianului emblemă din zilele noastre, liderul politic penal".

"A fost un scrutin cu un singur candidat în persoana lui Liviu Dragnea, un partid cu cei mai importanţi lideri trimişi în judecată şi, cel mai probabil, o echipă care fi după chipul şi asemănarea celui care tocmai a fost ales preşedinte, acesta este tabloul PSD-ului de astăzi", potrivit lui Igaş, într-o declaraţie de presă transmisă ieri.

Acesta adaugă că PSD Arad nu va avea nici un reprezentant în conducerea centrală, "atâta timp cât nu are nici măcar un membru marcant trimis în judecată".

Igaş a mai precizat: "În calitate de membru al Biroului Politic Naţional al PNL consider că am ajuns la un moment în care trebuie să tragem un semnal de alarmă, pentru a atrage atenţia că politica nu este nici distracţie, nici întrecere în simpatii. Politica nu trebuie lăsată în derizoriul în care au adus-o Victor Ponta şi Liviu Dragnea, ca exponenţi ai guvernării şi ai practicii politice la nivel naţional. Practica politică a PSD a rămas la stadiul de jocuri de culise, compromisuri, jocuri de imagine, efort logistic şi uman al partidului pentru sine şi nu pentru cetăţean. Pe român, pe arădean, nu îl interesează democraţia din PSD, ci cea din România. Ne interesează democraţia din România, nu cea din PSD, care oricum lipseşte cu desăvârşire, dacă asta au vrut social-democraţii să demonstreze. Cel puţin ceva le-a ieşit 100%!".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ceausescu a fost un pitic, pe langa "unanimul" PSD. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb