Social-democraţii ar urma să se întrunească, astăzi, la prânz, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, premergătoare celei în care se va discuta remanierea cabinetului Dăncilă. Întâlnirea a fost stabilită după întrevederea furtunoasă de vineri, când liderii coaliţiei PSD-ALDE au discutat oficial despre viitoarea rectificare bugetară, despre necesitatea unei ordonanţe de guvern care să contureze visul lui Liviu Dragnea - înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, iar neoficial despre viitoarea remaniere. Până atunci, conform unor surse din interiorul PSD, Liviu Dragnea mai are ceva de rezolvat în sânul formaţiunii politice pe care o conduce: îndepărtarea unor rebeli. Îndepărtarea este cerută de un grup de baroni care s-au simţit lezaţi de afirmaţiile lui Adrian Ţuţuianu despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în PSD şi care ar dori şi mazilirea vicepremierului Paul Stănescu, un alt opozant al lui Liviu Dragnea.
Numai că socoteala de acasă nu se potriveşte cu aceea din târg. Gruparea anti-Dragnea a declarat că, dacă va fi exclus vreunul dintre pucişti, toţi membrii ei vor demisiona din partid şi vor vota pentru moţiunea de cenzură pe care opoziţia parlamentară doreşte să o introducă împotriva guvernului. Din grupare fac parte Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, Marian Neacşu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Ion Mocioalcă, Gabriela Firea şi mai mulţi parlamentari ce ar duce la pierderea majorităţii PSD-ALDE în Legislativ.
Înaintea şedinţei CEx, Liviu Dragnea trebuie să se prezinte la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la completul de cinci judecători, deoarece are al doilea termen de apel în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Teleorman. În 21 iunie 2018, Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, de magistraţii Înaltei Curţi, la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu.
O altă problemă de imagine pe care trebuie să o gestioneze urgent conducerea PSD este legată de conflictul pe care unii social-democraţi mai vocali - deputatul Cătălin Rădulescu, secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu - şi consilierul de stat Darius Vâlcov îl au cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. În urma atacurilor la care Creţu a fost supusă de curând cu privire la realizarea celor trei spitale regionale, oficialul român de la Bruxelles a reacţionat pe pagina personală de Facebook, unde a afirmat că PSD plăteşte "sume incredibile" către presă prin intermediul ministerelor pentru a denigra oponenţii şi a anunţat că va da în judecată partidul.
Iar peste toate, a mai apărut şi valiza cu documentele şi înregistrări de la firma Tel Drum, societate despre procurorii au suspiciuni că ar fi legată de liderul PSD, Liviu Dragnea.
Cert este că apele sunt tulburi în PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea şi probabil că nici şedinţa CEx de astăzi, nici aceea în care se va discuta remanierea guvernului, nu le vor linişti.
1. Beleaua, ca un arbore cotit
(mesaj trimis de anonim în data de 05.11.2018, 00:26)
Agresiunile exercitate asupra serviciilor nu puteau ramane fara raspuns. Exact raspunsul baietilor incepe sa-i cada in cap infractorului, din valiza gasita pe maidan. Livache, fii fara grija: asteptam cu interes, cel de-al XIII-lea congres!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Om în data de 05.11.2018, 12:01)
Serviciile il maturau de mult daca nu era folositor. Nu mai plecati dupa fenta preferata a lui mustache.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.11.2018, 13:05)
Serviciile sunt tari. Ca ranga.
2. Ce fata are!
(mesaj trimis de Camelia în data de 05.11.2018, 12:43)
Parca e un ingeras mic...