LIVIU DRAGNEA: "Nu îmi doresc un conflict politic"

Andreea Stoica
Politică / 19 decembrie 2016

"Nu îmi doresc un conflict politic"

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a vorbit despre evoluţia lucrurilor pe scena politică românească şi a subliniat că nu îşi doreşte un conflict politic, transmite Antena3.

Dragnea consideră că potenţialul demers de a-i fi blocat accesul în Parlament este nefundamentat.

"Am spus asta pentru că, poate aţi observat, am încercat să am o atitudine şi un discurs cinstit, corect şi consecvent. Aşa o să fiu şi în seara asta. După alegeri s-a constituit o presiune publică foarte mare pe mine, de la oamenii care ne-au susţinut şi ne susţin. Este legată de evenimentele dureroase de la referendumul din 2012. M-a interesat un singur lucru: România. Nu sunt vorbe mari. Am făcut programul de guvernare având în vedere creştere economică sustenabilă şi justiţie socială. Nu îmi doresc un conflict politic. România are nevoie de stabilitate pentru a putea deveni ce ne dorim. Am spus că obiectivul nu este suspendarea Preşedintelui. Lăsaţi-o mai uşor cu PNL, USR. Ei nici deputat nu vor să fiu. E vorba de încălcarea legislaţiei electorale la aceste alegeri, nu e cazul. Încep să mă gândesc serios, ce se află în spatele acestor atitudini? Au dreptate oameni ca Mircea Badea că sistemul este speriat de o posibilă ascensiune a mea? Pentru că aş tăia nişte tentacule. Sau au dreptate oameni din structurile statului care spun că în această guvernare s-au făcut lucruri incorecte şi se tem că ies la iveală? Nu ştiu dacă sunt adevărate" a spus Liviu Dragnea.

"O să anunţ miercuri, voi lua o decizie după ce mă consult cu colegii din partid şi colegii de la ALDE. Tot ceea ce am propus se poate realiza dacă noi vom face guvernul. Eu nu am alte preocupări decât ca guvernul să fie instalat măcar în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou, ca bugetul să fie trimis cât mai repede în Parlament şi România să se mişte" a explicat Dragnea.

Acesta a subliniat schimbarea de atitudine a preşedintelui Iohannis, dispus iniţial să contribuie la implementarea "proiectului pentru România".

"Cu tot respectul pentru instituţia prezidenţială, am tratat cu foarte multă atenţie prima discuţie cu preşedintele Iohannis, după ce am devenit preşedinte interimar al PSD. I-am pus pe masă proiectul pentru România. Apoi, după o perioadă, mi-a spus că acel proiect merită implementat. Îi transmit cu acelaşi respect, că dacă a renunţat să facem acel proiect, eu nu renunţ. Îl duc la capăt chiar dacă el nu mai vrea" a conchis Liviu Dragnea, conform sursei citate.

Preşedintele PSD nu a făcut publică nominalizarea premierului cu care PSD şi ALDE vor merge la Cotroceni.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mircea Badea ????? cine-i persoana respectiva ??? Sper ca nu este sclerozatul acela de la Antena 3....El personal s-a caracterizat asa...ca a ajuns putin debil mintal....

    "Este legată de evenimentele dureroase de la referendumul din 2012. M-a interesat un singur lucru: România."

    Nea Liviu! Ai fost gasit vinovat pentru frauda electorala de catre instanta. Sa inteleg ca pe judecatori nu i-a interesat de .... "Romanica"? 

    Mai un pic si iar ajungem la faptul ca referndumul de demitere a presedintelui din 2012 a fost "interes national". Mai puteti minti?

    E destul de frig deja afara. Lasati-o mai moale. Campania electorala s-a incheiat, puteti sa mai spuneti cateodata si adevarul. 

    1. Pentru PSD exista o singura lege: ceea ce cred si ce vor ei sa creada; la referendumul de demitere al presedintelui nu a contat ca legea prevedea o participare de cel putin jumatate plus unu , acum nu conteaza ca legea prevede ca penalii n-au ce cauta in guvern........ "vointa" poporului este invocata in loc de lege, chiar daca vointa popporului ( a majoritatii) in numele careia se legifereaza, a dat legile de care ar trebui sa "asculte" si PSD chiar daca nu le sunt pe plac. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb