Liviu Dragnea: "România are toate şansele să devină un furnizor important de energie în plan regional"

Companii / 21 iunie 2014

Liviu Dragnea: "România are toate şansele să devină un furnizor important de energie în plan regional"

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a avut vineri o întâlnire cu preşedintele China General Nuclear Power Holding Corporation (CGNPC), în cadrul căreia a precizat că ţara noastră are "toate şansele ca, în anii următori, să devină un furnizor important de energie în plan regional".

Liviu Dragnea a anunţat că au fost stabilite acţiunile pe care cele două părţi le mai au de întreprins în perioada imediat următoare: "Lucrăm la ultimele documente pentru a stabili proiectul de acord de utilizare paşnică a energiei nucleare, pentru a fi notificat Comisiei Europene în termen scurt". De asemenea, el a precizat că se lucrează la realizarea unui proiect de acord interguvernamental pentru realizarea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă. Un alt proiect în lucru este amendarea convenţiei-cadru de evitare a dublei impuneri între România şi China, o convenţie semnată în 1992, dar care trebuie adaptată la cerinţele actuale.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea consideră că independenţa energetică a României este un obiectiv de maxim interes naţional, iar reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte româneşti de după 1989. "Vorbim şi de termocentrala de la Rovinari, unde sperăm ca, în octombrie, să demareze efectiv lucrările, tot un complex energetic, şi mai discutăm de încă trei hidrocentrale, care sunt în diferite faze de negociere. România are toate şansele ca, în anii următori, să devină un furnizor important de energie în plan regional. Există toate premisele.", a subliniat viceprim-ministrul.

"Am întreprins această vizită în România special pentru a discuta despre centrala nucleară. Am avut întâlniri foarte bune cu ministerele de resort din România. Noi vom continua, în perioada următoare, convorbirile cu partea română. CNG va contribui cu toate eforturile la realizarea centralei electrice nucleare din România.", a declarat preşedintele CGNPC.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a efectuat o vizită de lucru în China în luna martie 2014. Cu acea ocazie, delegaţia română s-a întâlnit cu reprezentanţii unor companii din domeniul comunicaţiilor şi energiei, printre care şi China General Nuclear Power Group. Vizita de lucru a avut ca scop evaluarea stadiului de implementare a propunerilor de cooperare aferente înţelegerilor dintre România şi China, semnate în luna noiembrie 2013.

Liviu Dragnea conduce Comitetul interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. România şi China au semnat, la acea dată, acte de colaborare în diferite domenii, de la energie nucleară până la exportul de produse agricole spre China. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 2013.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mai Dragnea, mai ministrule, mai omule, mai dragutule!, tu se pare ca nu intelegi ca noi, romanii, n-am construit cu multe, multe sacrificii sistemul energetic national, aceasta bijuterie, ca sa vindem energia strainilor la pret de materie prima, ci ca o utilizam noi, ca sa scapam de saracie. Bucuria si satisfactia ta trebuie sa se concretizeze in realizarea unor actiuni care sa ne apropie de o salarizare la nivelul tarilor vest-europene, a unor actiuni care sa asigure locuri de munca intregului nat, astfel incit sa ne gasim un trai cit de cit demn in tara, sa nu fim obligati sa-l cautam aiurea.

    1. cu asa viziune de voteaza toata natiunea...Un sincer BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb