Liviu Negoiţă: Ne confruntăm cu o criză majoră de terenuri

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 17 august 2004

Edilul sectorului 3 spune că lipsa unei locuinţe este cea mai gravă problemă pentru bucureşteni

Doar în sectorul 3 sînt înregistrate peste 5000 de cereri pentru locuinţe

La Primăria sectorului 3 vin, în fiecare zi de audienţă, în jur de 50 de cetăţeni. Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, spune că, în plus, merge timp de cîteva ore bune, în fiecare zi, pe teren, tocmai pentru a afla care sînt problemele bucureştenilor. În urma acestor demersuri, domnia sa a concluzionat: "Pe primul loc este lipsa unei locuinţe. Primăria are înregistrate, în momentul de faţă, peste 5.000 de cereri în acest sens. Apoi, o mare parte din cetăţeni vrea ca primăria să cureţe spaţiile verzi şi locurile de joacă pentru copii. Probleme la fel de grave pentru oamenii care m-au ales sînt şi starea proastă a străzilor şi mafia din pieţe. Exact aceste obiective sînt prioritare pe agenda mea de lucru".

Edilul sectorului 3 susţine că rezolvarea situaţiei locative este foarte dificilă: "Sectorul 3, ca şi celelalte unităţi administrative ale Capitalei, nu dispune de terenuri pe care să le pună la dispoziţia ANL pentru construcţia de locuinţe pentru tineri sau de case prin credit ipotecar. Mai mult decît atît, trecem printr-o criză majoră de loturi disponibile, pe care să le dăm, conform Legii 15/2003, tinerilor căsătoriţi, cu titlu de folosinţă gratuită pentru construcţia de locuinţe în regie proprie".

Domnia sa ne-a declarat că este încrezător într-un program pe care urmează să îl deruleze municipalitatea. Astfel, în scurt timp, cei care au domiciliul stabil în Bucureşti şi vor să-şi achiziţioneze o locuinţă prin credit bancar, vor beneficia de garanţia Primăriei Capitalei.

Dacă din diverse motive nu mai pot plăti ratele, municipalitatea le va prelua, iar tinerii vor rămîne chiriaşi. Ratele achitate pînă în acel moment sînt considerate chirie, iar locuinţa respectivă va intra în proprietatea Primăriei Generale.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va identifica suprafeţele de teren libere de construcţii pentru a vedea cum mai poate fi acoperit necesarul de locuinţe.

Liviu Negoiţă ne-a precizat că majoritatea cererilor pentru locuinţe înregistrate de primărie vin din partea bucureştenilor evacuaţi de foştii proprietari cărora li s-au retrocedat imobilele. Pentru aceştia a fost promovată o hotărîre a Consiliului Local sector 3 prin care să fie sprijiniţi cu o anumită sumă, astfel încît să-şi poată închiria locuinţe modeste.

Primăria sectorului 3 a demarat o amplă campanie de colectare a gunoaielor de pe spaţiile verzi. Pînă în prezent, au fost strînse peste 10.000 tone de deşeuri, iar terenurile respective au fost transformate în parcuri şi locuri de joacă pentru copii. Cele aproximativ 200 de străzi de pămînt vor fi complet reabilitate cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii şi alocaţii din bugetul local. În ceea ce priveşte combaterea mafiei pieţelor, municipalitatea va introduce, în maxim două luni de zile, mercurialul obligatoriu în pieţele administrate exclusiv de primării. Măsura nu va afecta pieţele private şi cele administrate în parteneriat public-privat. Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, consideră că măsura nu încalcă legile economiei de piaţă pentru că este de datoria administraţiei locale să combată specula şi comerţul ilegal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb