Livrările de routere ale TP-LINK au crescut în primul semestru cu 30%

F.A.
Companii / 29 august 2013

TP-LINK a livrat, în primele şase luni ale anului, prin cei trei parteneri autorizaţi pe piaţa locală, peste 200.000 de routere wireless, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut.

"TP-LINK şi-a majorat astfel cota pe piaţa locală de routere wireless pentru segmentul consumer la peste 60%, menţinându-şi poziţia de lider pe acest segment. Evoluţia livrărilor a fost influnţată atât de creşterea vânzărilor de dispozitive mobile în primul semestru, cât şi de creşterea constantă a numărului de conexiuni de acces la Internet", se arată într-un comunicat de presă.

Bogdan Mihalcea, director de vânzări TP-LINK România, a declarat: "În prezent, numărul de conexiuni la Internet este de peste 5 ori mai mare decât cel al routerelor wireless instalate. În acelaşi timp, doar anul trecut numărul de conexiuni a crescut cu 8%, potrivit ANCOM, în condiţiile în care rata de penetrare la nivel de gospodării este de sub 50%. Anticipăm astfel o creştere de două cifre a livrărilor noastre de echipamente de wireless routing pentru următorii 3 ani, având în vedere atât evoluţia numărului de noi conexiuni la Internet, cât şi faptul că mulţi utilizatori actuali de Internet vor migra către echipamente wireless".

Potrivit companiei, cele mai bine vândute modele de routere au fost cele din gama N150, dar şi N300, însă tendinţa este de migrare către modele care asigură viteze de transfer de peste 300 Mbps.

Pe piaţa de echipamente de wireless routing pentru consumer, livrările au totalizat 320.000 de unităţi în primul semestru al anului, în creştere cu peste 15% faţă de perioada similară a anului trecut. Pentru întreg anul 2013, TP-LINK anticipează un volum total de 650.000 de routere wireless livrate, peste estimarea iniţială de 600.000 de unităţi, se mai arată în comunicat.

TP-LINK îşi propune pentru a doua jumătate a anului menţinerea cotei de peste 60% pe piaţa de echipamente de wireless routing, odată cu diversificarea portofoliului de echipamente, cât şi ca urmare a lansării serviciului de suport pentru partenerii de distribuţie. În prezent, serviciul este în fază testare, urmând să devină disponibil din trimestrul patru al anului, pentru început în România, iar apoi şi în Bulgaria, Serbia, Macedonia, Albania, Bosnia şi Muntenegru.

Compania TP-LINK este prezentă pe piaţa românească din 2007, prin trei distribuitori oficiali: Despec, Network One Distribution şi Royal Computers. Din martie 2013, TP-LINK are reprezentare directă printr-un birou deschis la Bucureşti, dar şi un depozit regional care deserveşte România şi alte şase pieţe din regiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb