Livrările de telefoane Huawei pe piaţa din China s-au prăbuşit din cauza sancţiunilor americane

S.B.
Companii / 29 ianuarie 2021

Livrările de telefoane Huawei pe piaţa din China s-au prăbuşit din cauza sancţiunilor americane

Cota ocupată de grupul Huawei pe piaţa de smartphone din China s-a redus dramatic în ultimul trimestru al anului trecut, ca urmare a sancţiunilor americane care vizează grupul chinez, arată datele publicate vineri de firma de cercetare de piaţă Canalys, informează Agerpres.

Grupul chinez Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii şi odată al doilea producător de smartphone-uri, este afectat de sancţiunile adoptate de fosta administraţie de la Casa Albă, care împiedică companiile străine să furnizeze Huawei componente cheie precum semiconductori.

Potrivit Canalys, în ultimul trimestru al anului trecut Huawei a vândut în China 18,8 milioane de telefoane, cu 44% mai puţin decât în perioada similară a anului 2019. În consecinţă, cota sa de piaţă în China s-a redus până la 22% de la 38%. La nivel global, livrările de telefoane Huawei au scăzut cu 43% până la 32 de milioane de unităţi.

"Este vorba, probabil, de cea mai dificilă perioadă pentru Huawei, care nu poate onora nici măcar comenzile de pe piaţa sa internă din cauza sancţiunilor americane", subliniază analistul Canalys, Nicole Peng. "Huawei ar fi putut vinde alte 30 până la 40 de milioane de unităţi în acest an dacă nu ar fi fost problemele de aprovizionare", adaugă Nicole Peng.

Chiar dacă livrările sale s-au redus puternic, Huawei este în continuare lider pe piaţa de smartphone-uri din China, dar este urmat la mică distanţă de compatrioţii Oppo (cu o cotă de piaţă de 20%) şi Vivo (19%). În timp ce livrările Huawei au scăzut, cele ale rivalilor Oppo şi Vivo au crescut rapid, în ambele cazuri cu aproximativ o cincime.

Grupul american Apple se situează pe locul patru, cu o cotă de piaţă de 18%, "cea mai bună performanţă a sa realizată în China în ultimii ani", subliniază Canalys.

Pe ansamblul anului 2020, Huawei păstrează un avans confortabil faţă de rivalii săi în China, cu o cotă de piaţă de 38% faţă de 18% pentru numărul doi Oppo.

Cu toate acestea, din cauza sancţiunilor americane Huawei a fost nevoit ca, în luna noiembrie, să îşi vândă marca de smartphone cu preţuri reduse Honor. De asemenea, la începutul acestei săptămâni, Huawei a dezminţit speculaţiile potrivit cărora ar fi demarat discuţiile privind vânzarea mărcilor sale de smartphone premium P şi Mate.

Telefoanele din seriile P şi Mate sunt printre cele mai bine vândute modele pe piaţa de smartphone premium din China şi concurează cu telefoanele iPhone ale Apple, telefoanele din seriile Mi şi Mix ale Xiaomi Corp şi telefoanele din seria Find ale OPPO, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Huawei ar face foarte multi bani pe piata mondiala daca ar produce si pantofi din carton foarte ieftini sa falimenteze toata concurenta extinzand "agerimea de exonerare" aplicata telefoanelor produse de ei

    montand si pantofilor senzori de transpiratie in interior asa cum au montati senzori de umiditate in interiorul telefoanelor ca atunci cand te duci si reclami ca ti-au vandut pantofi din carton ce par din piele dar care s-au autodistrus in contact cu transpiratia inevitabila ei iti dezvaluie si iti arata ca senzorii lor din pantofi le demonstreaza faptul ca i-ai folosit pe post de labe de inot si nu au nici o raspundere ca si producator . 

    Adevarata fata a economiei chineze, astia care vor sa fie prima economie mondiala in 2028 :-)...Este suficient sa le interzica americanii accesul la tehnologia lor si ajung la nivelul Romaniei. Ca si o curiozitate, prin in 1990 adica atunci cand faceam noi "rivulutie", PIB-ul Chinei era 273 miliarde, foarte aproape de PIB-ul nostru actual. Acelasi lucru si pentru mioritici, daca pleaca "investitorii" de la noi, astia "da dreapta" raman muritori de foame cu "digitalizarea" si virtualizarea lor, pentru ca nu producem nimic

    1. corect ...mai mult rect decat co (pt cine gandeste doar "anatomic": "-rect -Element secund de compunere savantă cu semnificația „drept” )

      ... " nu producem nimic"? .. avem cei mai multi "specialisti" "experti " si puliticieni la hectar ce nu trebuie sa-ti explice cum PRODUC ei PAGUBA nu din incompetenta ci din competenta cu care isi urmaresc doar interesele lor de grupuri si grupari... e evident pentru orice "ochi sa vada si minte sa inteleaga"  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb