LIZIERA DE LAC: Primul proiect rezidenţial dezvoltat de Liebrecht & wooD în România raportează un procent de vânzări de 80% pentru faza I

A.F.
Companii / 19 decembrie 2023

LIZIERA DE LAC: Primul proiect rezidenţial dezvoltat de Liebrecht & wooD în România raportează un procent de vânzări de 80% pentru faza I

Liziera de Lac, cel mai mare proiect rezidenţial din partea de Sud Est a Bucureştiului, care integrează o suprafaţă verde de 52%, raportează un prim bilanţ de succes: un procent de vânzare de 80% pentru casele aflate în prima sa fază de dezvoltare. Totodată, compania dezvoltatoare, Liebrecht & wooD, începe procesul de planificare pentru faza a II-a, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, lansat în 2021, Liziera de Lac este un proiect rezidenţial ambiţios, dezvoltat prin utilizarea de capital privat. Investiţia totală înregistrată pentru faza I cu toate construcţiile sale însumează 44.3 milioane de euro, dintre care doar costurile pregătirii infrastructurii şi utilităţilor s-au ridicat la un total de 15.6 milioane euro. Azi, Liziera de Lac este un proiect imobiliar aflat în plină dezvoltare, care găzduieşte o comunitate dinamică, conectată cu natura.

Liziera de Lac este un ansamblu rezidenţial unic, care are două mari obiective de conservare a mediului natural. Primul este legat de amenajarea şi conservarea lacului Tătaru, iar cel de-al doilea se concentrează pe amenajarea unui parc natural care va conserva 13 ha de pădure din proximitatea proiectului. Totodată, ansamblul rezidenţial beneficiază de soluţii pentru asigurarea calităţii apei, pentru tratarea apelor uzate şi a apelor potabile. În plus, anul acesta Liebrecht & wooD a demarat construcţia unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de producţie de 42MW.

Arhitectura proiectului a fost gândită astfel încât să se integreze armonios în peisajul natural al zonei, infrastructura şi planificarea proiectului fiind complementare conservării mediului înconjurător.

"Compania Liebrecht & wooD îşi menţine planurile anunţate iniţial de a construi până la 3.500 de case în decursul următorilor 10 ani, pe lângă unităţi tip apartamente", spune Brendon O'Reilly, Managing Director - Liebrecht & wooD Management România. "Suntem perfect conştienţi că legislaţia în construcţii ar putea suporta schimbări pentru a se alinia obiectivelor europene de tranziţie către o economie verde, iar noi, la Liebrecht & wooD am demarat paşii necesari către această politică. Obiectivele companiei, în orice ţară va activa, sunt să atingă cele mai înalte standarde de calitate, dar şi să identifice soluţiile care pot anticipa schimbările legislative. Deciziile Liebrecht & wooD vin să sprijine aceste linii, prin investiţiile într-o pădure, care va fi conservată în calitate de parc natural, prin păstrarea unor suprafeţe verzi generoase de peste 52% din suprafaţa construită, exemplu fiind faza I a proiectului rezidenţial. La Liziera de Lac, vom căuta să avem o amprentă de carbon cât mai redusă până la 2040", adaugă Brendon O'Reilly.

Aflat în mijlocul naturii, Liziera de Lac reprezintă deja "acasă" pentru o comunitate în permanentă extindere. La Liziera de Lac au venit familii care au ales să locuiască într-un loc liniştit, cu răsărituri şi apusuri de soare spectaculoase, la o distanţă de doar 15 minute de zona Pallady, Bucureşti.

Faza I a proiectului integrează, pe lângă cele 94 de case disponibile spre locuire imediată, o grădiniţă, un complex recreaţional cu piscină, terenuri de baschet şi tenis, zone pentru activităţi sportive, zone de relaxare şi petrecere a timpului liber, un Community HUB cu spaţiu de coworking, restaurant, magazine, cafenea.

Proiectul arhitectural al întregului complex a fost realizat de studioul de arhitectură CONIX RDBM/LiPS din Belgia. Echipa CONIX RDBM/LiPS a plecat de la principiile antropologice de formare a comunităţilor, astfel, întregul complex gravitează în jurul spaţiilor comune şi a juxtapunerii dintre intimitatea oferită de zonele de vegetaţie. Acest tip de planificare urbană încurajează interacţiunile dintre vecini, încurajează un stil de viaţă activ şi o viaţă socială echilibrată. Pe de altă parte, designul interior al clădirile publice - centrul comun şi grădiniţa, dar şi al ansamblului rezidenţial Liziera de Lac este semnat de Cristian Corvin, împreună cu echipa sa de arhitecţi de la Cristian Corvin Studio. Întregul concept are la bază materiale şi culori naturale, calde, care conferă o atmosferă confortabilă şi relaxantă.

Atuurile proiectului Liziera de Lac? Întreaga infrastructură rutieră, de transport, electrică, dar şi cea de canalizare şi gaze a fost dezvoltată de Liebrecht & wooD. Asistăm la naşterea unei comunităţi a viitorului, care în 10 ani, la finalizarea proiectului, va atinge peste 13.000 de locuitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb