Lloyd Austin: Protejarea palestinienilor este un imperativ moral

R.S.
Internaţional / 26 martie

Lloyd Austin: Protejarea palestinienilor este un imperativ moral

Protejarea civililor palestinieni este un imperativ moral şi strategic, a declarat astăzi ministrul american al apărării, Lloyd Austin, calificând situaţia din Fâşia Gaza drept o "catastrofă umanitară", în timp ce relaţiile dintre preşedintele Joe Biden şi premierul Benjamin Netanyahu au coborât la cel mai scăzut nivel de când a început războiul în Gaza, relatează Reuters.

"În Fâşia Gaza, astăzi, numărul victimelor civile este mult prea mare, iar cantitatea de ajutor umanitar este mult prea mică", a declarat Austin la începutul întâlnirii cu ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, la Pentagon, potrivit Reuters.

"Gaza suferă o catastrofă umanitară, iar situaţia se înrăutăţeşte din ce în ce mai mult", a spus Austin, folosind un limbaj mai aspru decât în trecut cu privire la criză.

El a adăugat că va discuta cu Gallant despre modalităţile de atenuare a crizei umanitare din Fâşia Gaza, în cadrul întâlnirii urmând să fie examinate abordări alternative împotriva combatanţilor Hamas din Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, informează Reuters.

Întâlnirea dintre cei doi miniştri ai apărării intervine după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a anulat luni o vizită separată la Washington a doi dintre cei mai importanţi consilieri ai săi, care urmau să ia cunoştinţă de ideile americane privind alternativele operaţionale în Gaza, conform sursei citate.

Relaţiile tensionate ale premierului Netanyahu cu preşedintele Joe Biden s-au acutizat din cauza deciziei Washingtonului de a nu se opune prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care solicită o încetare imediată a focului în Fâşia Gaza, precizează Reuters.

Ameninţarea unei ofensive la Rafah a adâncit divergenţele între SUA şi Israel şi a ridicat întrebări cu privire la posibilitatea ca SUA să restricţioneze ajutorul militar dacă Netanyahu îl sfidează pe Biden şi merge mai departe, notează Reuters, scrie Reuters.

Cu toate acestea, Austin a declarat că legătura de securitate între Israel şi Statele Unite este "de nezdruncinat". "SUA sunt cel mai apropiat prieten al Israelului şi asta nu se va schimba", a adăugat el, conform sursei precizate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Din cite aflam , prea putin dealtfel , se pare ca Netanyahu ramine singur . Abtinerea recenta la vot si acesta ultima declaratie data de Lloyd Austin estre un avertisment pentru Netanyahu si aliatii lui de pretutindeni .In urma unor manifestatii in strada Netanyahu poate pierde puterea sau poate demisioneaza spre a putea ramine in istorie ca cel ce a eliminat Hamas .E mult , e prea Putin, decizia se pare ca ii va apartine .In ultimele sondaje Trump pierde aproape toate statele cheie in favoarea lui Biden si bulgarele este abia la inceput de drum .Daca Netanyahu pleca atunci si in Ungaria Orban pleaca iar Biden este sigur cistigator la al doilea mandat .Romania a mai jucat iar o carte cistigatoare .

    1. ... se pare ca un ucranian a daramat un pod prin america ... si a inchis un port ... bibi a blocat suezu (si asta doare) ... rusu a taiat petrolu ... un sef de inteligenta ukr a fost trimis la plimbare ... ma gandesc ca totul functioneaza in favoarea lui biden ... mie imi place texas hold'em ... chiar si cu doi asi poti sa pierzi ...

      ... ah! si sa-ti mai spun ceva ... pentru o unitate valutara este mai important sa circule intr-o economie reala ... pentru ca la fiecare ciclu (schimb) creaza cerere si plus valoare ... bursele, chiar daca imbogatesc pe hartie (electronic) ... nu creaza neaparat cerere si plus valoare (decat preponderent pe hartie sau electronic - scuza-mi gramatica) ... (de ce cad beoingurile si f 35urile?! samd.) ... de altfel, problema datoriei este privita gresit ... in esenta, cand cineva datoreaza, cineva trebuie sa primeasca ... ce te faci cand ai primit in stat(e) milioane de imigranti care-si platesc datoriile, cu datorie (subventie)?! ...

    Ce misto, rusmacii pot murii cu milioanele,

    daca interesele asa cer, 

    palestinienii nu,ca au nevoie de voturile pro-palestiniene ptr. democrati,

    o politica umanista,crestina si pacifista ''minunata''  

    Dupa ce SUA au ajutat Israelul sa ii decimeze pe palistieni, acum vin si incep sa le planga de mila. Ce ipocriti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb