London Stock Exchange a respins oferta de preluare de la Bursa din Hong Kong

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie 2019

London Stock Exchange a respins oferta de preluare de la Bursa din Hong Kong

Operatorul pieţei din Londra nu vrea să negocieze cu rivalul asiatic

London Stock Exchange Group Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE), a respins vineri, în mod oficial, oferta de preluare propusă de rivalul Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX), considerând că propunerea are "deficienţe fundamentale".

Conform Bloomberg, board-ul LSE a stabilit, în unanimitate, că oferta HKEX a avut probleme în privinţa "strategiei, livrabilităţii şi valorii".

La data de 11 septembrie, HKEX, operatorul Bursei din Hong Kong, a lansat o ofertă nesolicitată de 32 de miliarde de lire sterline (39 de miliarde de dolari) în numerar şi acţiuni pentru preluarea LSE, menţionând: "Boardul HKEX crede că planul de combinare cu operaţiunile LSE reprezintă o oportunitate strategică extrem de convingătoare de a crea un lider în infrastructura de piaţă globală".

Operatorul bursei londoneze a anunţat încă de atunci că rămâne angajat în procesul de preluare a Refinitiv, iar vineri a comunicat din nou: "Grupul LSEG rămâ-ne angajat şi continuă să facă progrese în procesul de achiziţie a Refinitiv".

În condiţiile date, LSE nu vrea să negocieze cu HKEX.

Amintim că, luna trecută, London Stock Exchange Group a decis să cumpere furnizorul de informaţii financiare Refinitiv Holdings (fosta divizie Financial & Risk din cadrul grupului Thomson Reuters), pentru 27 de miliarde de dolari. Refinitiv Holdings este cel mai important rival al portalului de ştiri Bloomberg, iar afacerea va extinde semnificativ divizia de informaţii financiare a LSE, reducând dependenţa operatorului buriser de veniturile din tranzacţionare. Bursa din Londra va deveni, astfel, un distribuitor major de date financiare.

HKEX a specificat, după lansarea ofertei pentru LSE, că tranzacţia propusă pieţei britanice va continua doar dacă preluarea Refinitiv va fi anulată. HKEX a informat că oferta ar putea deveni ostilă dacă LSE se va opune planurilor sale de a cons-trui un gigant al pieţelor anglo-asiatice.

Dacă HKEX ar fi preluat LSE, gigantul nou-creat ar fi avut o valoare de circa 70 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider India.

După respingerea ofertei, HKEX se alătură companiilor care au eşuat în încercările de fuziune cu LSE, printre care Deutsche Börse.

Noul ministru al economiei din Italia, Roberto Gualtieri, a declarat vineri, potrivit Reuters, că Bursa din Milano, care este deţinută de LSE, reprezintă un activ strategic întrucât controlează platforma MTS, pe care sunt tranzacţionate bondurile guvernamentale.

"Orice evoluţie care afectează piaţa MTS este relevantă pentru interesul naţional al Italiei", a spus ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb