LPL FINANCIAL: "Pesimismul legat de profiturile companiilor din S&P 500 pentru 2023 este, probabil, exagerat"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 ianuarie 2023

"Pesimismul legat de profiturile companiilor din S&P 500 pentru 2023 este, probabil, exagerat"

"China este pe cale să-şi redeschidă economia, ceea ce poate ajuta la remedierea problemelor din lanţurile de aprovizionare şi la creşterea cererii la nivel mondial", spune strategul şef pentru acţiuni al LPL

Perspectivele profiturilor companiilor pentru acest an par prea reduse, în condiţiile în care redeschiderea economiei Chinei alături de alţi factori atenuează potenţialul de recesiune globală, ceea ce este de bun augur pentru acţiuni, potrivit LPL Financial, scrie Business Insider.

Pentru trimestrul al patrulea al anului trecut, presiunile asupra costurilor cauzate de inflaţie, problemele din lanţurile de aprovizionare şi creşterea economică redusă vor duce la o scădere a profiturilor companiilor din S&P 500 cu 3,6%, estimează firma de investiţii, bazându-se pe date FactSet.

"Întrebarea cheie legată de sezonul raportărilor este dacă nu cumva pesimismul legat de profiturile pentru 2023 este exagerat ... probabil că este", a scris Jeffrey Buchbinder, strategul şef pentru acţiuni al LPL, într-o notă. "Ne aşteptăm ca estimările profiturilor pentru acest an să scadă, dar să nu se prăbuşească, în acest sezon al raportărilor. Dacă vom ajunge la estimări de profit de sub 220 de dolari pe acţiune pentru S&P 500 în acest an, se va întâmpla gradual. Reduceri modeste în săptămânile viitoare pot fi un catalizator pozitiv pentru preţurile acţiunilor".

În opinia sa, există semne că anumite presiuni asupra câştigurilor companiilor se reduc. În special este vorba despre dolarul american, a cărui valoare a scăzut cu circa 9% de la debutul celui de-al patrulea trimestru al anului trecut. Tăria dolarului poate face ca produsele companiilor din Statele Unite să fie mai scumpe pentru cumpărătorii din străinătate. Conform FactSet, circa 40% din veniturile corporaţiilor din S&P 500 provin din afara SUA, scrie sursa menţionată.

Între timp, Produsul Intern Brut al Statelor Unite pentru trimestrul al patrulea pare să depăşească prognoza de creştere de 1,2% a unui sondaj efectuat de Bloomberg printre economişti. Asta, după ce cea mai mare economie a lumii a crescut cu 3,2% în cel de-al treilea trimestru al anului trecut. Conform LPL şi economia Europei performează peste aşteptări, în mare parte datorită preţurilor în scădere a gazelor naturale.

În opinia lui Buchbinder, renunţarea Chinei la politica sa "zero Covid" este unul dintre motivele pentru care scăderea estimărilor de profitabilitate "s-ar putea să nu fie atât de drastică precum se tem unii".

"China este pe cale să-şi redeschidă economia, ceea ce poate ajuta la remedierea problemelor din lanţurile de aprovizionare şi la creşterea cerereii la nivel mondial", a spus el. "De asemenea, preţurile mai scăzute ale energiei îşi joacă rolul, iar încetinirea creşterilor salariale începe să reducă presiunile asupra costurilor".

În acelaşi timp, companiile au avut "destul timp ca să se pregătească" pentru ceea ce poate fi cea mai aşteptată recesiune din istorie, mai crede strategul LPL. Din punctul său de vedere, recesiunea este un eveniment cu o probabilitate de 50% - 50%, ceea ce însemană că nu este inevitabilă, conform Business Insider.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb