LSE negociază revenirea sa în Federaţia Mondială a Burselor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 septembrie 2018

LSE negociază revenirea sa în Federaţia Mondială a Burselor

Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) poartă discuţii pentru întoarcerea sa în Federaţia Mondială a Burselor (WFE), la aproximativ cinci ani după ce a părăsit în mod neaşteptat această asociaţie internaţională, anunţă fnlondon.com.

Mişcarea marchează o abordare nouă pentru LSE, care este condusă de noul director executiv David Schwimmer. Eventuala revenire în asociaţie i-ar putea oferi bursei londoneze o platformă proeminentă prin care să exercite influenţă într-o perioadă de schimbare semnificativă pentru furnizorii mondiali de infrastructură de piaţă.

LSE s-a retras din WFE în 2013, printr-o decizie considerată neobişnuită, luată de fostul director executiv Xavier Rolet. Din WFE fac parte rivalii LSE, precum Cboe Global Markets, CME Group, Deutsche Börse şi Intercontinental Exchange.

De la momentul la care LSE a părăsit Federaţia, o serie de norme noi care reglementează tranzacţionarea şi compensarea acţiunilor, a instrumentelor derivate şi a altor instrumente financiare, a intrat în vigoare în întreaga lume, afectând toate activităţile principale ale LSE, în ţară şi în străinătate.

WFE a avut contribuţii în cadrul dezbaterilor pe aspecte precum compensarea, produsele derivate, tranzacţionarea de mare frecvenţă şi securitatea cibernetică. Apartenenţa LSE la WFE îi va permite să fie parte în abordarea asociaţiei faţă de astfel de probleme.

Surse apropiate situaţiei susţin că LSE ar putea fi confirmată ca membru al Federaţiei la adunarea anuală a WFE, programată în octombrie, la Atena.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb