LUCIAN ANGHEL: DACĂ PIAŢA VA CĂPĂTA ÎNCREDERE, IMM-urile vor începe să atragă capital pe bursă

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 mai 2012

Lucian Anghel: "Scopul nostru final nu este să finanţăm companiile de stat, ci să ajutăm antreprenorii locali să îşi crească şi să îşi dezvolte afacerile".

Lucian Anghel: "Scopul nostru final nu este să finanţăm companiile de stat, ci să ajutăm antreprenorii locali să îşi crească şi să îşi dezvolte afacerile".

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), consideră că, dacă piaţa va căpăta încredere, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din ţara noastră vor începe să atragă capital prin listarea la bursă. Acest lucru ar urma să se întâmple sub presiunea reducerii creditării economiei din partea băncilor, a explicat domnia sa, care a mai precizat că, în ţara noastră, companiile se bazează aproape exclusiv pe credite bancare pentru finanţarea activităţii.

De asemenea, atragerea IMM-urilor reprezintă scopul final al BVB, a arătat Lucian Anghel. "Scopul nostru final nu este să finanţăm companiile de stat , ci să ajutăm antreprenorii locali să îşi crească şi să îşi dezvolte afacerile şi chiar să cumpere afaceri din Bulgaria, Serbia sau Republica Moldova", potrivit preşedintelui Bursei de Valori Bucureşti.

Companiile bune găsesc întotdeauna investitori, indiferent de condiţiile de piaţă, este de părere Lucian Anghel. Domnia sa a declarat că oferta de listare a 10% din "OMV Petrom", care nu a fost finalizată anul trecut, poate fi executată fără probleme pe piaţa locală.

Transparenţa este un element critic pentru orice companie, putând să ducă o la o creştere puternică a valorii acesteia, consideră preşedintele BVB. Foarte importante sunt şi ţintele pe care acţionarii majoritari le stabilesc, a mai menţionat domnia sa. "Dacă ţintele sunt stabilite corect, valoarea companiilor va creşte în timp", a explicat Lucian Anghel.

În privinţa companiilor de stat pentru care Guvernul intenţionează să vândă pachete minoritare de acţiuni pe piaţa locală de capital, preşedintele BVB a declarat că investiţiile acestora urmează să fie realizate prin bursă, pentru că Statul nu va mai putea susţine de la buget aceste investiţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Este teoria de baza pe pietele bursiere.

    1. Tot auzim de finantari prin bursa .Nu se intampla nimic. De vorbe suntem satui .La toate conferintele si seminariile numai asta auzim. In practica nu faceti nimic.Nu puteti sau nu stiti, din doua ,una. "Finantare prin bursa ": sloganuri goale fara continut. Fiti mai decenti domnilor .NU se intampla nimic.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb